Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli'de Ramazan pidesi, pideciler ve simit fırınları denetlendi

5 Haziran 2017, Pazartesi 18:47

     


Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan pidesi üreten fırınlar ile simit fırınlarını denetledi.

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Ramazan pidesi üreten fırınları mercek altına aldı. Aynı anda simit fırınları ve ekmek fırınları da denetlendi. Pidelerin hijyenik ve gramaja uygun üretilip üretilmediği konusunda fırınları denetleyen ekipler, esnafı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Ramazan ayı münasebetiyle halkın sıkça tercih ettiği ve iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesini üreten fırınlarda genel temizliği, ekmeğin ve pidenin gramajı, işletmenin ruhsatı ve sağlık karnelerine bakılarak kurallara uydukları belirlendi. Ekmek ve simit fırınlarında denetlemelerde ayrıca İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kullanılan gıda maddelerinin ağzının kapalı olması, çalışanların esnaf sağlık karneleri, iş yerinin genel temizliği, fiyat tarifesi, yangın tüpü, ecza dolabı, boya badana durumu, baca tertibatı sulu sistem, iş önlüğü, bone eldiven, galoş kullanımı, hamur yoğurma makinesi, terazi bulundurulması ve yıllık ayar kontrolü, un çuvalları altına palet, haşere ile mücadele, ambalaj kâğıdı, tavaların temizlik durumu, şehir şebekesine bağlı su sistemi ve lavabo, ağzı kapaklı çöp kovası, lavaboda sıvı sabun ve kâğıt havlu, havalandırma aspiratör durumu, sigara içilmez levhası, taban ve tavana kadar fayans durumu dikkate alındı.

DENETİMLERİN RAMAZAN AYINDA SIKÇA YAPILACAĞINI BELİRTTİ

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, yaptığı açıklamada, mübarek Ramazan pidesinin hijyenik olarak üretimi ve gramajı konusunda hassas davranıldığını belirterek, denetimlerin Ramazan ayı içerisinde sıkça yapılacağını söyledi. Müdür Erkan Özdemir, konu ile ilgili fırıncıların da konuya hassasiyet göstermelerini isteyerek, pidenin, hijyenik şartlarda gramaja uygun üretilmesi hususunda uyarılarda bulundu. Özdemir, aksi halde kesinlikle bu hususta tahammül gösterilmeyip bu kişilerin cezalandırılacağını da sözlerine ekledi. Ramazan pidelerinin gramajlarına uygun olarak hijyenik koşullarda üretilmesi ve satışlarının buna uygun şekilde yapılması konusunda titiz davranan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Gıda satışı ve üretimi yapan yerlere rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan nedeniyle artırdık. Esnafımızın her zaman yanındayız, onlardan da vatandaşın sağlığını tehlikeye atmamalarını ve mağdur bırakmamalarını istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde bulunan Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca ilçe içerisindeki kontrollerini sürdürecekler. Pide üretimi ve satışını yapan esnafların da kendilerini zor duruma düşürmemeleri için kurallara uymalarını istiyoruz. İşletme sahipleri de, genel temizlik kurallarına uyarak üretimlerini yapsın. Denetimler sırasında kurallara uyan işletme sahiplerini gördük. Bizden tam not aldılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler