Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da devlet gibi muhtar

5 Haziran 2017, Pazartesi 09:45

     


Nazilli'nin Karaçay Mahallesi Muhtarı Servet Baştan, insanları akşamları girmeye korktuğu mahallesini, 3 dönemlik görevi sırasında cazibe merkezi haline getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli'nin siyasi hayatına uzun yıllar yön verdikten sonra 2004 yılında Karaçay Mahallesi'ne muhtar seçilen 74 yaşındaki Servet Baştan, 3 dönemdir hizmet verdiği mahallesini, en çok şikayet konusu olan genelev, randevu evi ve barlardan temizleyerek, insanların daha huzurlu yaşayabileceği bir mahalleye dönüştürmeyi başardı. Mahallede yaptığı temizliğin ardından birçok hizmeti de beraberinde getiren muhtar, ilerlemiş yaşına rağmen arı gibi çalışarak hem genç kalmayı başardı hem de örnek çalışmalara imza attı. Baştan, genç kalmasının sırrını çok çalışmak olarak açıkladı.

 

DAHA YAŞANIR HALE GETİRDİ

ANAVATAN Partisi döneminde Nazilli ilçe yönetiminde görev alan ve dönemin başbakanı Mesut Yılmaz ve siyasetçilerle çekildiği fotoğrafları muhtarlık binasında sergileyen Servet Baştan, göreve seçilmeden önce mahallesinde genelev, randevu evi ve barların olduğunu, akşam olunca insanların sokağa çıkmaya korktuğunu ve Nazilli’ye yakışmayan manzaralarla karşılaştıklarını söyledi. Göreve geldikten sonra, işe, toplumun ahlakını zedeleyen uygunsuz yerlerin kapatılması ve genelevin başka bir yere taşınması mücadelesi ile başlayan Muhtar Baştan, “Bunları yapmak elbette çok kolay olmadı ama başarmanın yolu mücadele etmek ve çok çalışmakla oluyor. Cesaretli olunur ise doğru ve güzel olan her şey yapılabiliyor” dedi.

 

UYGUNSUZ YERLERİ KAPATTIRDI

Mahallede bulunan genelevi başka bir yere taşıttığını, 8 randevu evi ile Sevgi Yolu'nun kenarındaki 10 barın da kapatılmasını sağladığını ifade eden Muhtar Baştan, “Akşamları geç saatlerde buralarda gezmek mümkün değildi. Buralarda gezmek, yürümek, bulunmak insanlara tiksinti, tedirginlik ve korku veriyordu. 2004 yılında muhtar seçilince sırası ile bu uygunsuz yerlerin kapatılmasını veya taşınmasını sağladım. 2008 yılında taşınan genelevin binası, 2009 yılında göreve gelen Belediye Başkanımız Haluk Alıcık tarafından yıktırıldı. Çevredeki virane evlerin yerine de güzel binalar yaptırıldı” dedi.

 

MAHALLEYE HİZMET YAĞDIRDI

Bütün bu yapılan temizliğin ardından sıranın hizmetlere geldiğini, mahallesine daha iyi hizmet vermek için önce muhtarlık binasını mahallenin merkezindeki otogara taşıdığını söyleyen Muhtar Baştan, sırası ile yaptığı hizmetleri anlattı. Muhtar Baştan, “İyi su getirilmesini sağladım. Vergi dairesi, banka şubeleri, ATM’ler, eczane, aile hekimliği ve 12 No'lu Sağlık Ocağı, alışveriş merkezleri, kargo şirketi, otel vs gibi pek çok hizmeti mahalleme getirdim” diye konuştu.

 

KAN GURUBU

LİSTESİ OLUŞTURDU

 

Titiz, tertipli düzenli olmayı sevdiğini söyleyen Muhtar Baştan, yaptığı hizmetlerin yanı sıra mahallesine kayıtlı vatandaşlara gelen resmi evrak ve mektupları kayıt altına aldığını ve mahallesinde ikamet eden vatandaşların kan guruplarının listesini çıkardığını söyledi. Bu uygulama ile acil kan ihtiyacı olduğunda kan gurubuna göre hiç vakit kaybetmeden o kişilere ulaşabildiğini, bunun hem zaman kazandırdığını hem de hayat kurtardığını söyleyen Muhtar Servet Baştan, “Belki de bu uygulamayı yapan ilk muhtar benim. Hiçbir muhtar arkadaşımın bu kadar titiz bir şekilde çalışıp, evrak kayıt listesi ve kan gurubu listesi tuttuğunu düşünmüyorum. Amacım, vatandaşıma her zaman daha iyi hizmet verebilmektir. Genç kalmamı da çok çalışmaya borçluyum” şeklinde konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler