Takip Et

SON DAKİKA

Atık pil ve bitkisel yağ toplayanlar ödüllendirildi

5 Haziran 2017, Pazartesi 16:34

     


'‘Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Kampanyası'’nın sona ermesinin ardından ilk üçe girenler ödüllendirildi. Efeler Belediye Meclis Salonunda düzenlenen ödül töreninde, Başkan Mesut Özakcan, 1 pilin 4 metreküp toprağı, 800 metrekare alanı kirlettiğini söyleyerek, 3 yılda 10 ton atık pilin toplandığını vurguladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Belediyesi tarafından 1 Ekim 2016'da başlatılan "Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Kampanyası", 30 Nisan 2017'de sona erdi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde en çok pil ve atık yağ toplayan kişiler ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Başkan Özakcan, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini söyleyerek, “Sağlıklı ve huzurlu bir mekanda yaşamak her insanın hakkıdır. Efeler Belediyesi olarak bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla göreve geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Çevreye olan duyarlılığı küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmak amacıyla çocuklarımızı ödüllendiriyoruz” dedi.

 

Çocuklara yaşanılır bir çevre bırakmak istediklerini belirten Özakcan, “Piller çevreye zarar veren kimyasallardan bir tanesidir. 1 pil 4 metreküp toprağı, 800 metrekare alanı kirletiyor. Sizlerin sayesinde 3 yılda 10 ton atık pil topladık” diye konuştu. Konuşmanın ardından çocuklar, gençler, yetişkinler, okullar, firmalar, kurumlar ve muhtarlıklar kategorilerinde ilk üçe girenlere ödülleri verildi.

Atık Pil Toplama Kampanyası'nda okul kategorisinde 636.37kg ile Mustafa Kiriş Ortaokulu birinci, 615.52 kg ile Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ikinci, 380.42 kg ile de 7 Eylül İlkokulu üçüncü oldu.

Çocuklar kategorisinde 88 kg atık pil ile Nida Göçenoğlu birinci, 47. 07 kg ile M. Kağan Salış ikinci, 38 kg ile de Beyza Nur Durmaz üçüncü oldu. Okullar kategorisinde toplanan 301 lt ile Ticaret Odası İlkokulu birinci, 103.88 lt ile 7 Eylül İlkokulu ikinci, 102.09 lt ile Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu üçüncü oldu. Gençler kategorisinde 14.34 kg ile Osman Dedeoğlu birinci, 5.80 kg ile Bekir Süzer ikinci, 5.18 kg ile Murat Ateş üçüncü oldu. Daha sonra yetişkinler, firma, muhtarlıklar kategorisinde ilk 3’e girenler ödüllendirildi. (ÖZGE SÖNMEZ)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler