Takip Et

/>

SON DAKİKA

Hesap uzmanı Başkana 5 yılın hesabını sordu

5 Mart 2024, Salı 18:12
Son güncelleme: 6 Mart 2024, Çarşamba 17:58

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, muhasebeci olan CHP’li Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a,5 yılda yapılacağı sözü verilen vaatlerden oluşan döviz üzerindeki görsellerle hesap sordu. Başkan Kandemir, Çine Belediyesi’nin sınıfta kaldığını belirtti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine Belediyesi’nin 2019-2024 sezonu son Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, gergin bir şekilde son buldu. Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak tarafından yönetilen toplantıya, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, AK Parti Çine İlçe Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kaan Namlı da katıldı.

Tek gündem maddesi ile gerçekleşen toplantıda, Çine Belediyesi’nin denetim raporu meclis üyelerine okundu. 2022 yılından devreden ücretlerle birlikte 196 milyon 35 bin 421 lira para tahsilatı yapıldığı ifade edildi. 2023 yılı gider bütçesinin ise 228 milyon 758 bin 342 lira olarak kaydedildi. Başkan Mehmet Kıvrak, denetim faaliyeti raporunun sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu ve oylama yapılmayacağını söyledi. Kıvrak, 5 yıl boyunca uyumlu çalışmalarından dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

“VAATLERİNİZİN NEREDEYSE HİÇBİRİNİ YERİNE GETİRMEDİNİZ”

Gündem dışı olarak görüşmelere geçildiğinde, AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Burhan Kandemir söz alarak yanında getirdiği dövizler ile 5 yılda nelerin yapılıp nelerin yapılamadığını açıklamak istediğini belirtti. Dövizler üzerinde bulunan ve 2019 yılı yerel seçimleri öncesi vaat edilen 45 ayrı proje görseli ile Akçaova Mezbahası alanına ait son görseller ile Çine Yem Fabrikası sözü ve Çine’nin zeytinyağının başkenti olacağı yönündeki fotoğraflarla eleştiren Burhan Kandemir, “Çine’nin zeytinyağının başkenti olacağının sözünü verdiniz ama sata sata hiç zeytinlik bırakmadınız. Diğer vaatlerinizin de neredeyse hiçbirini yerine getirmediniz. Takdir kamuoyunun” ifadelerini kullanıp, görev süreleri içerinde 2 önemli değerin yaşamını yitirdiğini belirtip, hayatlarını kaybeden Mehmet Yavaş ile Enver Salih Dinçer’e rahmet diledi.

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, AK Partili Kandemir’in eleştirilerine, hükümetin de verdiği sözleri yerine getiremediği dönemler olduğunu hatırlatarak, geride kalan 5 yılın 2 yılının pandemi ile ve ekonomik zorluklarla geçtiğine dikkati çekti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler