Takip Et

SON DAKİKA

“Efeler halkı soluduğu havanın kalitesini bilecek”

4 Aralık 2019, Çarşamba 09:32

     


Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen ve “Yaşamak istiyoruz” diyen vatandaşlara destek verdi. Devletten hava kalitesi ölçümlerini yapmasını istediklerini belirten Başkan Atay, “Ama bir türlü bu ölçümleri yapmıyorlar. Bizim aldığımız, hidrojen sülfür ölçümü yapacak cihazımız geldi. Yakında hava ölçümleri yapıp web sitemizden her gün ilan edeceğiz” dedi.

Efeler ve kent genelinde Jeotermal elektrik santrali istemediklerini belirten vatandaşlar, Kent Meydanı’nda bir araya gelerek “Havamıza suyumuza toprağımıza zarar vermeyin. Çocuklarımızın geleceği ile oynamayın” diye sloganlar attı.

“CİHAZ YURT DIŞINDAN GELDİ”

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ise kendisine teşekkür eden çevre eylemcilerine ve köylülere, “Beni tebrik etmeyin. Ben sizi kutlarım. Bu mücadelenizden dolayı. Ve her zaman sizinle birlikte olacağım” dedi. Başkan Atay, hava kalitesinin ölçümünü belediye olarak yapacakları cihazın yurt dışından geldiğini de belirtti şöyle konuştu:

“Bu mücadeleyi yıllardır yapıyoruz diyorsunuz. 6 yıldır diyor, 5 yıldır diyor, 4 yıldır diyor Kızılcaköylüler, Yılmazköylüler, herkes bir mücadelenin içinde. Bu insanlar bir şey istemiyor. Sadece temiz bir çevrede yaşamak istiyorlar. Anayasal haklarının verilmesinden başka hiçbir amaçları yok. Elektrik üretimine de karşı değiller. Ama elektrik üretiminin buradaki çevreyi yok etmesini engellemekte hepimizin bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.”

“HALKIN SAĞLIĞINA YARARLI MI ZARARLI MI AÇIKLANIR”

Başkan Atay, hidrojen sülfür cihazı alımının sonuçlandığını da açıkladı, şöyle devam etti:

“Hidrojen sülfürü ölçecek olan cihaz dün Efeler Belediyesi'ne gümrükten geldi arkadaşlar. Bundan sonra bu kadar insanın ayaklandığı, karşı çıktığı, bu kadar mücadele ettiği konuda devlet ne oluyor Efeler'de demiyor. Bu insanlar Kızılcaköy'de, Yılmazköy'de çevreyle ilgili mücadele ediyorlar. Devlet gerçekten bu jeotermaller ‘zararlı mı değil mi’ diye bir rapor aldırmaz mı bilirkişilerden, profesörlerden, bu konuda etkin yetkin kişilerden? Ve bunu da kamuoyu ile paylaşmaz mı? Elbet Paylaşır. Demokratik ülkelerde işleyiş böyle olur. Halkın sağlığı ile ilgili bir konuda demokratik ülkelerde, o konu halkın sağlığına yararlı mı zararlı mı açıklanır. Böyledir. Ama açıklanmıyorsa eğer, o zaman bir şey var kuşkulanmakta haksız mıyız? İşte bu kuşkuları kuracağımız ölçüm cihazından alacağımız sonuçlardan anlayacağız. Bu ölçümleri her gün belediyemizin web sitesinden ilan edeceğiz.” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler