Takip Et

SON DAKİKA

Didim'de engelliler doyasıya eğlendi

4 Aralık 2016, Pazar 14:48

     


Didim'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede, ilçede yaşayan engelliler bir araya geldi. Gecede, engelliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından kuruluşunun 10. yılı ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Eğlence etkinliğinde Didim’de yaşayan engelliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Kamacı 3 Restoran’da düzenlenen gecede konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, bu tür etkinlikleri 10 yıldır düzenlediklerini belirterek, engellilerin artık çekingen davranmadan bu etkinliklere katıldıklarını söyledi. Didim'de engellilerin sorunlarını giderme noktasında çalıştıklarını ifade eden Altıntaş, "Didim'de her dönem görev yapan kaymakamlardan, belediye başkanlarından ve Didimlilerden büyük destek gördük. 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumu da bizlere büyük katkı sağladı. Belediyemiz de gerek bireysel, gerekse toplu olarak taleplerimize kayıtsız kalmadı. Ulaşım noktasında aracımız tahsis edildi ve şehir içi ile şehir dışına üyelerimiz taşınıyor. Kaldırımlar artık daha geniş, sokakta malzemeler olmuyor. Engelli vatandaşlarımız rahatça kaldırımlarda gezebiliyor. Toplumsal noktada atılan bu adımlar için yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise yaptığı konuşmasında beyinlerdeki engellilerin kaldırılmasının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “3 Aralık Engelliler Günü, yaradanın belki de sağlam ve sağlıklı insanların kendi hallerine şükretmeleri için bir fırsat olarak kabul etmek gerekir. Bir kısım uzuvlarını ve yetkilerini eksik yarattığı veya daha sonra eksilttiği engelliler topluma ve insanlığa emanet bireylerdir. Bizlerin de gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın veya diğer sevdiklerimizin engelli olmayacağımızı kim bilir. Engelliler günü ve diğer günlerin engellilerin kucaklandığı, sahip çıkıldığı günler olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından yemeğe katılan engelliler ve aileleri, çalınan şarkılarla doyasıya eğlendi. Geceye, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, dernek üyesi engelliler ve aileleri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler