Takip Et

SON DAKİKA

Dinçer: Geleceği çöpe atmayalım, geri dönüşüme destek olalım

4 Ekim 2016, Salı 11:24

     


Çine Belediyesi, atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ilçedeki bazı noktalara cam şişe toplama kumbaraları yerleştiriyor. Atıkların değerlendirilmesi konusunda Çinelilere seslenen Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Geleceği çöpe atmayalım, geri dönüşüme destek olalım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çevre temizliği ve geri dönüşüme büyük önem veren Çine Belediyesi, Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi, Anadolu Cam Sanayi A.Ş. ile ÇEVKO arasında 01 Haziran’da tarihinde imzalanan protokol kapsamında cam ambalaj atıklarının çöpten ayrı toplanması amacıyla ilçenin bazı noktalarına cam şişe kumbaraları yerleştirdi.

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Protokol doğrultusunda ilçe sınırları içerisine yerleştirilmek üzere 50 adet 900 litrelik cam şişe kumbarası temmuz ve ağustos aylarında Çine’ye geldi. Çine Belediyesi Temizlik İşleri'nin gözetiminde ve Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi’nin aracıyla cam kumbaralarının dağıtımına 30 Eylül’den itibariyle Akçaova Mahallesi’nden başlandı. En kısa sürede ilçe merkezindeki mahallelerde de uygun görülen yerlere kumbaraların yerleştirilmesinin tamamlanacağı bildirildi. Kumbaralarda cam şişe ve kavanozlar toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılacak.

“CAM EŞYALARINI KUMBARALARA ATALIM”

Konuyla ilgili açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Evsel atıklarla birlikte karıştığında, doğada 5 bin yılda kaybolan cam şişeler, bu kumbaralar sayesinde doğrudan anlaşmalı firmanın işleme tesislerine gönderilerek ham madde haline getirilecektir. Evinizde ya da iş yerinizde oluşan 1 cam şişeyi bu kumbaraya attığınızda, bu şişenin geri dönüşümüyle sağlanan enerji; 100 watt bir ampulü 1 saat, 1 bilgisayarı 25 dakika, 1 televizyonu 20 dakika, 1 çamaşır makinesini 10 dakika çalıştırmak için yeterlidir. Unutmayalım ki cam, kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüşebilen bir malzemedir. Yapılacak olan bu çalışmalarla kullanılmış cam ambalajların, kaynağında evsel ve ambalaj atıklarından ayrı toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin, kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Halkımızın kullanmadıkları her nevi cam şişeleri, kavanozları ve cam eşyaları evsel atıklardan (ev çöpünden) ayrı olarak poşetleyip, çöp konteynerlerine değil en yakınında bulunan bu kumbaralara atmalarını rica ediyoruz” dedi.

Çevresel değerlerimizi sahip çıkmak belediyemizin ve vatandaşlarımızla işbirliği içinde olmasıyla mümkün olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Daha temiz bir çevre için çöplerimizin belirlenen saatlerde ağzı kapalı olarak dışarı çıkarılıp konteynerlere atılması, ambalaj atıklarının (cam, metal, karton, kağıt, plastik vb.) mutfak atıklarından ayrı olarak poşetlenip ilçemizde belirlenen atık kumbaralarına atılması, atık pillerin çöpe değil de çocuklarımız aracılığı ile okullardaki atık pil kutularına atılması, atık yağların çöpe ve lavabolara atılmaması vb. tedbirlerin alınması, sizlerin duyarlılığı ve yardımlarıyla birlikte yürüteceğimiz projelerle başarılı olacaktır. Özellikle ambalaj atıkları, geri dönüşebilir özellikte olduklarından hem ekonomiye tekrar kazandırılması hem de çevre kirliliğinin önlenmesi açısından çok önemlidir. Ülkemizin ve ilçemizin yer altı ve yer üstü sınırlı kaynaklarını korumak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için haydi hep birlikte daha temiz bir Çine, daha temiz bir Aydın, daha temiz bir dünya İçin, ‘Geleceği çöpe atmayalım, geri dönüşüme destek olalım” dedi. (SEZGİN MADRAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler