Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ doğalgaza kavuştu

4 Ekim 2016, Salı 09:40

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), şubat ayından bu yana tesis çalışmalarını kendi imkânlarıyla sürdürdüğü doğal gazı, ilk olarak ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kullanacak. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yaptığı açılışta hastaneye Doğal gazın verilmesine başlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Rektör Prof. Bircan, “Bu sistem ile hem temiz enerji elde edilecek hem de maddi anlamda büyük tasarruf sağlanacak. Üniversitemizde doğal gaz altyapısı en kısa sürede tamamlanıp tüm tesis ve binalarımızda doğal gazlı sisteme geçilecek. Üniversitemiz, doğal gaz sistemine geçmeden önce yıllık 820 bin metreküp gaza 2 milyon 114 bin 206 kuruş ödüyordu. Birim maliyeti 255 kuruş olan sıvılaştırılmış gaz sisteminden, birim maliyeti 0,86 kuruş olan doğal gaz sistemine geçerek 820 bin metre küp doğalgazı 776 bin liraya kullanacağız. Böylece üniversitemiz yılda 1 milyon 335 bin 206 lira tasarruf edecek” dedi. Bircan, doğal gazın üniversiteye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Açılış törenine, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, doğal gaz dağıtımından sorumlu şirket yetkilileri ve idari personel katıldı. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler