Takip Et

SON DAKİKA

“Madenciler terörist gibi gösterilmeye çalışılıyor”

4 Ağustos 2021, Çarşamba 18:34

     


Çine’de maden işletmeciliği yapan Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir, ilçede faaliyet gösteren maden firmaları hakkında yanlış bilgilendirmeler yapıldığını savunarak, “Yanlış bilgilendirmeler ve yanlış hareketlerle iş yapanları işten bezdirmek ya da bu işverenleri topluma karşı sanki vahşi madenci, katil madenci, terörist madenci şeklinde gösterilmeye çalışılıyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis oturumunda 4 ayrı alanda komisyon uluşturulup, farklı partilerden de 3’er kişilik üye belirlendi. Bunun üzerine, Çine Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Üyesi Muhammet Demir, madenciler üzerinde yapılan yanlış bilgilendirmeleri önlemek için Maden ve Yeraltı Komisyonu kurulmasını talep etti.

“HALKI DA DOĞRU BİLGİLENDİRELİM”

Çine’de maden firmalarında çalışan halkın büyük bir bölümünün kanser olduğu ve firmaların doğaya büyük tahribat yarattıkları hakkında söylemlerden rahatsız olduğu anlaşılan Muhammet Demir, maden ve diğer yeraltı kaynakları için de mecliste komisyon kurulmasını istedi. Demir, “Madencilik sektörü ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Bilen de bilmeyen de menfaat ölçüsüne göre konuşma ve açıklamalar yapılıyor. Çine’de madencilik sektörü önemli bir yer tutuyor ve çok sayıda da insanı istihdam ediyor. Dolayısıyla bu yanlış bilgilendirmeler ve yanlış hareketlerle iş yapanları işten bezdirmek ya da bu işverenleri topluma karşı sanki vahşi madenci, katil madenci, terörist madenci şeklinde gösterilmeye çalışılıyor. Bu konuda gerekli bir araştırma yapalım. Halkı da doğru bilgilendirelim. Bunun için bir komisyon kurarsak iyi olacağını düşünüyorum” çağrısında bulundu.

Başkan Dinçer, Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Demir’in bu talebine, “Bugün böyle bir gündemimizde yok ama bunu önümüzdeki ay meclis gündemimize alalım” yanıtını verdi.

“MADEN FİRMALARI DA BİR OSB’DE TOPLANSIN”

Daha öncede bir talebini Başkan Dinçer’e ve diğer ilgili mercilere ilettiği bir konu olduğunu hatırlatan Muhammet Demir, “Benim bir talebim daha olacak ama bunu daha önce çözüm bulamadık. Maden şirketleri ile alakalı bir organize sanayi bölgesi oluşturulması konusunda nasıl çalışabiliriz? Bu konuda belediye olarak ya da hükümet kanalıyla bir alan oluşturulup orada çalışılsa iyi olur” dedi.

Başkan Salih Dinçer bu talebe de, “Söylediklerinizde çok haklısınız. Bununla ilgili ne yapabiliriz diye araştıralım. Elimizden ne gelir diye bakalım” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler