Takip Et

SON DAKİKA

"Pandemi sürecinde vatandaşlar mobilyaların önemini anladı"

4 Haziran 2020, Perşembe 17:02

     


Baş Başa'nın konuğu olan İş İnsanı Ömer Kurt, inşaat ve mobilya sektörüyle ilgili bilgi verdi. İnşaat sektöründe yapılan yeni düzenlemelerin tüketici açısından önemli olduğunu, inşaat ve mobilya sektörünün iç içe olduğunu ifade etti. Mobilya olanların dikkat etmesi gereken hususları belirten Kurt, "Alınacak mobilyada E1 sertifikasının olması ve sağlığı uygun olmasına dikkat edilmeli. Koronavirüs sürecinde evlerinde kalan vatandaşlar iç huzurları için mobilyalarının önemli olduğunu fark etti. Aynı zamanda mobilyalar bu süreçtr eskidi. Mobilya alacak olanlar hızlı davranmalı" dedi.

Gazeteci Emin Aydın'ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu İş İnsanı Ömer Kurt oldu. Mobilya ve inşaat sektörünün konuşulduğu programda Kurt, inşaat sektöründe değişimler olduğunu, inşaat mütahitlerine sınıflandırma getirildiğini, teminatsız işe başlanamayacağını ifade etti. İnşaat sektörüyle mobilya sektörünün iç içe olduğunu belirten Kurt, "Mobilya sektöründe uzun zaman bölge müdürlüğü yaptım. Sektörün detayını bildiğim için Aydın'da iki firmanın temsilciliğini yapıyorum" dedi.

"MOBİLYA ALACAKLAR HIZLI DAVRANMALI"

Mobilyada vatandaşların doğru ürünü almaları için çalıştıklarını belirten Kurt, "Müşterilerin sağlıklı ürünler kullanması çok önemli. Mobilyanın tarzından, renginden ziyade ürünlerin fonksiyonel ve sağlıklı olması ön planda tutulmalı" dedi. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen düğünlerin normalleşme süreciyle yapılmaya başlayacağını dile getiren Kurt, "Bu dönemde terminleme yani ürünlerin üretilmesinden sevk edilmesine kadargeçen süre uzun olacak. Özellikle yeni evlenecekler lansman renkleri tercih ederse termin süresi kısa sürsün.Mobilya alacak olanlar daha hızlı davranmalı" diye konuştu.

E1 SERTİFİKASINA DİKKAT

Mobilyada değişim ya da hatalara karşı sertifikaların önemli olduğunu ifade eden Kurt, "Vatandaşlar alacakları mobilyada E1 sertifikasının olmasına dikkat edilmeli. Mobilyada tutkal, yapıştırıcı gibi kimyasal maddeler çok kullanılıyor. Bu maddeler gece salınım yapıyor. Alerjik reaksiyon, baş ağrısı ve daha ciddi hastalıklara sebep olabiliyor bunlar. Bu yüzden alınacak mobilyanın E1 sertifikasının olmasına önem verilmeli" dedi.

Koronavirüs sürecinin mobilya sektörünü olumlu yönde etkilediğini dile getiren Kurt, "Bu süreçte insanlar evde kalınca mobilyalarındaki eksiklikleri fark etti. Aynı zamanda evlerindeki mobilyaların onların iç huruzu için ne denli önemli olduğunu anladı. Evde kalınca mobilyalar da eskidi. Bu nedenle birçok insan mobilyalarını yenileme yoluna gidiyor. Ama karar vermekte hızlı davranılmalı" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler