Takip Et

/>

SON DAKİKA

Nazilli Ticaret Borsası 2015'e damgasını vuracak: Hayvanlar açık artırmayla satılacak

4 Ocak 2015, Pazar 14:22

     


Vizyon sahibi bir borsa olarak 1966’dan bugüne geçen 48 yıllık sürede her açıdan kendini geliştiren Nazilli Ticaret Borsası, yapımının yüzde 95’i tamamlanan Canlı Hayvan Satış Salonu ile modern bir Hayvan Pazarına sahip olacak. 20 bin 90 metrekarelik arsa üzerine kurulan ve Nazilli Ticaret Borsası tarafından modernize edilen Hayvan Pazarı, Canlı Hayvan Satış Salonu Projesi ile hayvanları müzayede ile satışa çıkaracak. Satış Salonunda ağırlıkları, cinsleri ve yaşları gibi özellikleri tanıtılan hayvanlar, en fazla ücreti teklif eden celebe satılacak.

Kapalı 5 bin metrekare alanda, bin 500 adet büyükbaş ve 10 bin adet küçükbaş kapasiteli padokları ile modern bir tesis haline gelen Nazilli Hayvan Pazarı’nın 24 odalı oteli, borsa giriş kontrol ünitesi, dezenfeksiyon tüneli ile bugünkü haline geldiğini belirten Nazilli Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, “Pazarımız lokantası, kafeteryası, mescidi, karantina padokları, hamilelik şüphesi padokları, borsa hizmet binası, tüccar alışveriş yazıhaneleriyle alt yapısı, çevre düzenlemesi ve en önemlisi Canlı Hayvan Satış Salonuyla hizmet verecek” dedi.

“NAZİLLİ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇILACAK”

Hayvan Pazarı’nın haftanın iki günü kurulduğunu belirten Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Aksüt, “Salı günleri saat 04.00’te açılan pazarımızda büyükbaş hayvan, Perşembe günleri saat 05.00’te açılan pazarımızda küçükbaş hayvan alım satımı yapılmaktadır. Pazarımızda 4 veteriner ve 2 zabıta görevlisi, ve borsa personeli bulunmaktadır. Canlı Hayvan Satış Seans Salonu ise şu an yüzde 95 i tamamlanmış durumdadır. Çok kısa bir zaman içerisin de hizmetine başlayarak Nazilli Hayvancılık sektörünün önü daha da açılmış olacaktır. Bölge hayvancılığın ileri gitmesi ve insanların gönül rahatlığıyla alışveriş yapması bu projeyle amaçlanmış ve gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Nazilli Ticaret Borsası’nın üyelerimize en iyi hizmeti sunmak adına İSO 9001:2008 Kalite Belgesi gerçekleşen denetimler sonucun da başarı ile tescillendiği bilgisini veren Başkan Aksüt, “Avrupa oda ve borsaları bazında üyelerine 5 yıldızlı hizmet kalitesi verebilmek adına ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi 11’inci döneme kayıt olunmuş ve bu yönde çalışmalarımız ise aralıksız devam etmektedir. Borsamız da toplam 7 personelimiz görev yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

NAZİLLİ TİCARET BORSASI YEPYENİ BİR ÜRÜNLE TANIŞIYOR

“Nazilli ekonomisinin can damarı noktasında bulunan incirimizin gelişmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması adına Nazilli Ticaret Borsası olarak elimizden gelen her türlü gayreti ve özveriyi göstermekteyiz” diyen Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Aksüt, Nazilli Ticaret Borsası’nın ilk defa işlem görecek yepyeni bir ürün ile tanışmak üzere olduğu müjdesini verdi. Aksüt, Nazilli’nin gelişen yatırımcı ve öncü ruhu sayesinde üretimine başlanmış olan İncir Çekirdeği Yağı içeriğinde bulunan omega yağ asitleri ve yüksek orandaki E vitaminiyle gerek sağlık, gerek ekonomik olarak çok büyük bir yere sahip olacak bir ürün olacağını söyledi.

CANLI HAYVAN BORSASI SALON SATIŞ SİSTEMİ 2015’TE FAALİYETTE

Nazilli Ticaret Borsası olarak kanun ve tüzüklere uygun şekilde hareket noktası oluşturarak, kar amacı gütmeden, üyelerine ve Nazilli Halkı’na en iyi hizmeti vermek adına her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Ziya Aksüt, “Nazilli Ticaret Borsası, Nazilli ekonomisinin istikrarlı büyümesini sağlamak ve bu doğrultuda borsamızın hizmet çeşitliliğini arttırmak, üye taleplerini tam karşılayacak kalitede, kesintisiz, zamanında hizmet vermek, üyelerini değişen küresel ticaret yapısına hazırlayan bir kurum olarak ilçe ve bölge ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak için tüm özverisiyle çalışmalarına devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

Borsanın en önemli projelerinden biri olan Canlı Hayvan Pazarı Nazilli Belediyesi’nden devir alınarak, Borsanın bünyesine katıldığını söyleyen Aksüt, Canlı Hayvan Borsası Salon Satış Sisteminin modernizasyonu için araştırma ve geliştirme çalışmalarının da tamamlandığını ve 2015 yılında faaliyetine başlayacağını bildirdi.

VİZYON, MİSYON VE HEDEFLER

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, şöyle konuştu:

“Mevcut kaliteli hizmet vizyonumuzu genişleterek üye kitlemizi artırmak, yasal gereklilikleri her zaman karşılayacak şekilde süreçlerimizi düzenlemek ve geliştirmek, üye istekleri ve beklentileri ile ilgili olarak kanunlar doğrultusunda hizmet geliştirmeleri yapmak amaçlarımızın arasındadır. Vizyonumuz, yasalar çerçevesinde; gelişen hizmet çeşitliliği sunan, sunduğu hizmet değeri ve çeşitliği ile fark yaratan modern öncü bir borsa olmak. Stratejik amaçlarımızdan bazıları ise, Nazilli Ticaret Borsası kurumsal verimliliğini arttırmak, borsa üyelerinin girişimcilik yönünü kuvvetlendirmek, Nazilli’nin önemli tarım merkezi oluşunun tanıtımı ve geliştirilmesidir.”

“BORSA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPI OLUŞTURMALIDIR”

“Borsa’nın hem üyelerinin gelişmesi, hem de bölgenin ekonomik kalkınması için; önemli olan konuları belirlemesi, çözüm önerilerini oluşturması, bunları karar alıcılara sunarak takip etmesi gerekmektedir. Politika üretme ve üyelerini gerekli ortamlarda etkin biçimde temsil edebilme konusunda borsanın sürdürülebilir bir yapı oluşturması gerekmektedir. Borsanın üzerinde çalıştığı bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak 2015 yılı bazı projeleri bu kapsamda değerlendirilmelidir. Üye taleplerini ve yürürlükteki mevzuat şartlarını karşılayan hizmeti, düzenli bir şekilde sağlama yeteneğini gösteren, üye memnuniyetini arttırmak için oluşturduğu Kalite Yönetim Sistemi şartlarının uygulanmasını ve sürekli iyileştirilmesini sağlayan bu doğrultuda personel ve üye memnuniyetini benimseyen yaklaşımla çalışmalarını sürdürmek ve ileriye taşımak Nazilli Ticaret Borsasının temel politikasıdır.”

“TOBB AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞTIR”

“Daha iyi hizmet vermek amacı ile İnsan Kaynaklarına önem verilmiş, bilgili ve yetkin personel görevlendirilmiştir. Son dönemde 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Birliği, Odalar ve Borsalar Kanununda belirtilen asgari görevlerin yanında öğrenci bursları, Ramazan ayında gıda yardımları, eğitim ve öğretim dönemlerinin başında öğrencilerimize kırtasiye ve giyecek yardımı, çiftçilere yönelik kaliteli ürün yetiştiriciliği, ilaçlama, hormon kullanımı, incir toplama ve kurutma konularında üyelerimize ve çiftçilerimize yönelik çeşitli eğitimler verilmiştir. Üyelerimize ve bağlantılı olarak topluma daha iyi hizmet verebilmek amacı ile ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınmış TOBB Akreditasyon

çalışmaları başlatılmıştır.” (EMİN AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler