Takip Et

SON DAKİKA

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

3 Aralık 2019, Salı 11:58

     


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Engelsiz bir dünya için biz varız. Siz de var mısınız?” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aydın Valiliği önünde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aydın Aydın İşitme Engelliler, Spor Kulübü Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi ve Efeler Engelliler Sosyal Dayanışma Derneği, program kapsamında Atatürk büstüne çelenk sundu.

“BİZ YETER Kİ ENGELLİLERE ENGEL OLMAYALIM”

Engellilik dediğimiz zaman karşımıza dünyanın en saf en temiz şeyin çıktığını unutmamak gerektiğini söyleyen Bozçelik, “Engellilerin hiçbir şekilde yalan söylemediklerini, düz olduklarını, ne varsa dışına aktardıklarını düşündüğümüzde o dünyanın ne kadar güzel olduğunun farkına varırsınız. Önemli olan onları görebilmek ve onlarla bir hayat paylaşabilmektir. Biz yeter ki engellilere engel olmayalım. Eğer siz engelleri kaldırırsanız karşılığında Ampute Milli Takımı, Sümeyye, Talha Hamit gibi Dünya Şampiyonları çıkacak, hem ülkemizi hem de insanlığı gururla temsil edeceklerdir. Bu yüzden biz insanın bedenine değil zihnine ve beynine bakıyoruz. Biz Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Aydın İlinin ihtiyacı olduğu bir proje yazdık. Engelsiz Yaşam ve Teknoloji Projesi şuanda değerlendirme safhasında, muhtemelen geçecek diye düşünüyoruz. Bu proje geçtiğinde engelli bireylerin, çocuklarımızın, velilerimizin özellikle annelerimizin hem eğitimleri hem çocuklarımızın burada eğitim almalarını sağlayacak bir merkezi Aydın’a kavuşturacağız. Çünkü engelli bir bireyin evde tek başına, ailesiyle birlikte kalması hem kendileri adına hem de çocuklar ve aileler adına ciddi anlamda sorunlar üretmektedir. Bu sorunların çözümleri için çaba sarf edeceğiz. Engelsiz dünya için biz varız. Siz de var mısınız? Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi

Etkinlikte İbrahim Kömürcüoğlu’nun halk oyunu gösterisi, Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çocuklarının halk oyunu gösterisi, Hüsna Uçar tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler