Takip Et

SON DAKİKA

"Bize bu şehirde bunun cevabını kim verecek?''

3 Ağustos 2021, Salı 12:47

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı, Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Seyhan, "Aydın’da bir FETÖ dosyası kapatılmışsa, bu şehirde bunun cevabını kim verecek bize?" dedi.

Seyhan, ‘’Şimdi öncelikle yangınlarla birlikte değerlendirilmesi gereken siyasi boyutun dışında bir de vicdani boyutu var. Tabi olaylar üzerinde siyaset yapmak Türkiye’de alışkanlık haline geldi. Muhalefetin ya da iktidarın takındığı tutum buna imkan sağlıyor. Geçtiğimiz hafta Didim’de yaşanan vahşi cinayetin sonrasında gencecik bir kızın öldürülmesi sonrasında CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı oraya gidip orada sanki bunun tek sorumlusu iktidarmış, sanki siyasi iktidar kızı öldürmüş ve bu olay yaşanmış gibi orada bir takım eylemlere kalkışmaya başladılar. Siz kadın cinayetleri konusunda bu kadar hassassanız sizin Belediye Başkanınızla ilgili de bu tip iddialar var. Kendileri kanalizasyon patladıktan sonra bunun siyaseti mi olur diye bas bas bağırmışlardı. Ben de diyorum ki kanalizasyon patlar sizin sorumluluğunuz içinde olan ve sizin kontrol etmeniz gereken bir şey. Şu anda ekranda yangının çıktığı yerlerin haritasını görüyorsunuz. Yangının çıktığı o iller hangi partiye ait? Tamamı CHP’li belediyelerin olduğu alan. Biz burada birilerinin ittifakından bahsediyoruz, Türkiye’de HDP ile CHP’nin ittifak olabileceğini söyleyenler var. Yerel seçimde de zaten aday göstermeyerek kendin adaylarını çıkarmayarak blok bir şekilde desteklerini de belirterek İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da, Aydın’da açık şekilde destek var. Zaten Aydın’da HDP’nin 2018 seçimlerinde aldığı oyu Özlem Çerçioğlu’nun aldığı oydan çıkarın CHP Aydın’da seçim kaybediyor. Ben kimsenin siyaseten yaptığı hamlelere karışmam. Herkesin bir siyasi matematiği olabilir’’ dedi.

‘’BU ŞEHİRDE BUNUN CEVABINI KİM VERECEK BİZE?’’

Seyhan, ‘’Öldürülen FETÖ Borsası’nın 1 numaralı sanığı Ahmet Kurtuluş savcılık aşamasında ifade vermiş. Şimdi ben size soruyorum, toplanalım kuralım organizeyi. Bu adamlar hangi işleri çözmüşler anlatıyorlar, hep FETÖ ile ilgili işler. Ben geliyorum adamın ifadesine göre söylüyorum bunları adam böyle anlatmış durumu. Ben geliyorum, MİT Bölge Başkanı’na diyorum ki bana bir güzellik yap ben de sana bir güzellik yapayım. Sen benim bir dosyamı kapattırıyorsun hangi dosyayı dosyayı kapattırıyorsun bu da tartışılır. Dosyayı kapattırdım dediği dönemlerde Aydın’da bir FETÖ şüphelisi olduğu bir dosya var kapatıldı mesela. Biz kumpasçı ilan edildik ama nasıl kapatıldığını da anlatanlar var mesela. Eğer kapatıldıysa bir şey ve FETÖ Borsası sanığıysa bu adamlar, Aydın’da da bir FETÖ dosyası kapatılmışsa ve Aydın’a bunun için 15 kez geldiği iddia ediliyorsa biri çıkıp bunu açıklayacak. Bu şehirde bunun cevabını kim verecek bize? Bu konuda yargı, mülkiye cevap vermiyor, siyaset susuyor, konunun muhattabı Büyükşehir Belediye Başkanı susuyor. Büyükşehir Başkanını yangın döneminde yangın alanlarında gören oldu mu? Biz sorduk Mülkiye Müfettişlerine çıktık dedik ki Başkan sen 10 milyonluk araçları 90 milyona kiralamışsın dedik, bize suç duyurusunda bulundu. Bakanlık soruşturma izni verdi, yargılanmalarına karar verdi. Sen bizim sorduğumuz soruya cevap vermedin, bakanlık soruşturma izni verdi, yargılanacaksın’’ dedi.

‘’BU ETKİ GÜCÜ NEREDEN GELİYOR?’’

Gazeteci Emin Aydın, Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Adliyesi’nde, Aydın Cumhuriyet Savcıları üzerinde, Aydın’daki hakimler üzerinde bu etki gücü nereden geliyor? Çıktı Evrim Karakoz müdürler toplantısında 2023’ten sonra şöyle yaparız böyle yaparız dedi. Zaten bir şey var demek ki aynı muhabbetleri gidip adliyede mi yapıyorlar acaba. Biz geliyoruz, iktidara biz geleceğiz ona göre mi diyorlar. Ben çok merak ediyorum, kamuoyuyla da paylaşmış olayım’’ dedi.

‘’ÇOK SAĞLAM YORUMLAR YAPIYORLAR’’

Gazeteci Emin Aydın, ‘’Bugün Aydınpostta bir gazeteciyle ilgili bir haber vardı, Erman Çetin bir haberi gündeme getirdi. Cemil Ağarbeşer var Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önemli medya unsurlarından bir tanesi. Barış Altıntaş sürekli kendisiyle yayınlar yapıyor. Cemil Ağarbeşer’le ilgili bir iddiayı gündeme getirdi. O konular bana bundan aylar önce gelmişti. Ben vatandaşı samimi bulmadım. Hatta ev sahibini dolandırıyor vesaire iddia bu. Bir iddia daha var, Aydın’da bir okulda müdür yardımcısı birisinin karısını Büyükşehir Belediyesi’nde işe sokacağım diye 30 bin lira dolandırdığı iddiası var, o da bana geldi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bağlı bir devlet okulunun müdür yardımcısı bu benim görüştüğüm kişi. Biz bu şekilde dolandırıldık Whatsapp yazışmalarımız var dedi, gönderebilir misin dedim göndermedi. Bak o zaman siz şunu yapmaya çalışıyorsunuz, belgeleri Emin Aydın’a veririz, Emin Aydın bu konuyla ilgileniyor haber yapacak diyip hem paralarını kurtarmaya çalışıyorsun hem de karını işe sokmaya çalışıyorsun dedim. Biz bu tür kirli işlerin içinde olmayız varsa gidin adliyeye belgelerinizi paylaşırsanız haber yaparız dedim ama belgeler bizimle paylaşılmadı. Bizim üzerimizden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na şantaj yapmaya, Cemil’e şantaj yapmaya çalıştılar. Ben bizi kullanmaya çalıştıklarını hissettiğim için konuyu değerlendirmemiştim. Şimdi gelinen noktada Barış Altıntaş bugün Cemil ile ilgili ortaya atılan iddialara bence bir yanıt vermek zorunda çünkü Cemil onun çok birlikte hareket ettiği birisi. Cemil onun talimatlarıyla hareket ediyor. Öyle seziyorum ki Cemil ile ilgili durumun gündeme gelmesi ben de şöyle bir his uyandırdı, Özlem Çerçioğlu’nun kendi ekibi içerisinde de anladığım kadarıyla bir savaş var çünkü bir imaj kaybı var, toplumda oluşan bir algı var, Kuşadası olayından sonra sosyal medya paylaşımlarında insanlar öfke kustular ve çok sağlam yorumlar yapıyorlar. Bu kaybolan imajı toparlamak adına bir yandan halk ve ilişkiler çalışmaları yürütüyorlar ama bir yandan da bunun müsebbibini ekip içerisinde arıyorlar. Herhalde ekibin içerisinde bir kavga var Cemil’i harcadılar gibime geliyor ya da Cemil’in yakın olduğu Başkana yakın isimleri bir harcama operasyonu başladı gibime geliyor’’ dedi.

‘’HESAPLARINIZLA AYDIN’A YAZIK ETMEYİN’’

Seyhan, ‘’Bir gazetecinin diğer gazeteci arkadaşı ile ilgili haber yapması bana göre etik değil. Herkes kalemini şahsi hesabına göre, duygularına göre, siyasi hesaplarına göre, hırsına göre şekillendirebilir. Şimdi ben çıkacağım kalemimi siyasilerin üzerine doğrultmak yerine benimle aynı işi yapan bir başka arkadaşımın üzerine yıkacağım. Bunun kadar etik olmayan bir şey var mı? İkisiyle de bir problemim yok. Siyasilerin yanındaki yer kapma kavgasının oyunuysa bu, siyasilerin yanında kendi hesaplarını yaparak alan açmak yer boşaltmaksa konu bakın ben size şunu söyleyeyim bunlar eski senaryolar. Benimle arasını bozmak için de aynısını yaptılar. Ben uzaklaştım şimdi benzer operasyonu birbirlerine çekiyorlar. Tamam da nereye kadar. Büyükşehir Belediyesi’nin karşı karşıya kaldığı soruşturmalara cevap verebiliyor musunuz? Bir tane İlçe Başkanı Efeler İlçe Başkanı’na çıkmış açıklama yapmış. Demiş ki, 11 yıldır bütün soruşturmalardan alnımızın akıyla çıktık. İnsanların kişilerin hesapların bütün hepsini bir yere bağlayıp o hesaplarınızla Aydın’a yazık etmeyin. Bugün Özlem Çerçioğlu Büyükşehir Başkanıdır belki uzun yıllar daha kalabilir belki kalmayabilir belki sağlık problemi yaşar belki başka şeyler yaşar ama hayatınızdaki bütün hesabınızı bir siyasiye bağlayarak yaşamayın. Bir şehrin kaderini geleceğini de buna bağlamamak lazım. Kişiler, basın mensupları ya da halkın edinmesi gereken hizmeti bir kişiye bağlamanın sonucunu son 7 yıldır görüyoruz. Özlem Çerçioğlu ilk 5 yılda yaptıklarının yarısını son 7 yılda yapamadı. Tek sebebi, her geçen gün etrafındakileri basiretsizleştiriyorlar. Her geçen gün etrafında daha yalaka ama daha vasıfsız insanlardan oluşan bir ekip oluşturuyor’’ dedi. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler