Takip Et

SON DAKİKA

Aydın bayramı susuz geçirdi

3 Ağustos 2020, Pazartesi 15:23

     


Aydın’ın birçok mahallesinde Kurban Bayramı’nda su sorunu yaşandı. Özellikle kırsal mahallelerde bayramda kullanımın artmasıyla susuzluk iyice gün yüzüne çıktı. Bayramları zehir olan vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’ın hemen her ilçesinde, 100’lerce kırsal mahallede vatandaşlar Kurban Bayramı’nı susuz geçirdi. Kimi mahallelerde vatandaşlar taşıma suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, bazı bölgelerde de eskiye dönüldü, pınar ve kuyulardan çekilen sular içme ve kullanma suyu olarak kullanıldı.

SU SORUNUNU SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Kırsal mahallelerde zaten var olan fakat bayramda iyice gün yüzüne çıkan su sorunu, vatandaşları adeta isyan ettirdi. Kurban Bayramı’nı ailelerinin yanında geçirenler, yaşadıkları susuzluğu sosyal medya hesaplarından paylaşarak yetkililere tepki gösterdi. Bazı mahallelerde çeşmelerden hiç su akmazken, bazılarında günün belirli saatlerinde su verilebildi. Çoğu bölgeden de suların çamurlu aktığı yönünde şikayetler geldi. Bazı ilçe merkezlerinde de kullanımının artması nedeniyle yüksek katlara su çıkmadığı ifade edildi.

MAHALLELER ARASINDA GERGİNLİKLER YAŞANDI

Aydınlılar yaşadıkları su sorununu Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), ilçe belediyeleri ve muhtarlara bildirerek çözüm bulunmasını isterken, çoğu talebe cevap verilemedi. Aynı kaynaktan su ihtiyacının karşılandığı bazı komşu mahallelerin arasında gerginlik yaşandığı belirtildi. Vatandaşlar, su sorunlarına kalıcı çözüm bulunması için yetkilileri göreve davet etti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler