Takip Et

SON DAKİKA

"Çiftçiler koruma istemiyor"

3 Temmuz 2017, Pazartesi 10:40

     


Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi’nin tüm mahallelerde askıya çıkarmış olduğu 2017 yılı aidat listelerinin güncel olmadığını gerekçe göstererek iptal edilmesini istedi. Çine Ziraat Odası Başkan Vekili Mehmet Bal ise, “Çiftçiler koruma istemiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi’nin mahallelerde askıya çıkarmış olduğu 2017 yılı aidat listelerinin güncel olmadığını, listenin 2014 yılına ait olduğunu ve listenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Çine Ziraat Odası Başkan Vekili Mehmet Bal ve Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi'nin korumasına ihtiyaçları olmadıkları gerekçesi ile korumadan yararlanmamak için Çine Kaymakamlığına dilekçe sundu.

 

“MERHUM KİŞİLERİN İSMİ BULUNMAKTA”

Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, “Koruma askı listesi güncel değil. Yasaya göre bu listenin her yıl yenilenmesi ve yeni listenin onaylanması gerekiyor. 2017 yılı olarak onaylanan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi askı listesi 2014 yılına ait, ayrıca listede vefat eden ve üzerinde hiç malı bulunmayan Çiftçi Kayıt Sistem belgesi olmayan merhum kişilerinde bu listede ismi bulunmakta. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi aidat askı listesi iptal edilerek, güncellenmeli" dedi.

 

“KIRSAL KESİMDEKİ ÇİFTÇİLERDEN AİDAT ALINMASIN”

Çine Ziraat Odası başkan vekili ve aynı zamanda Hacıpaşalar Mahalle Muhtarı Mehmet Bal ise, kırsal alanda yaşayan çiftçilerin korumalarını kendi yöntemleri ile gerçekleştirdiklerini, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Çine Şubesi’nin istemiş olduğu aidat ücretinin bu çiftçilerde büyük huzursuzluk yarattığını söylerken, “Çiftçiler koruma istemiyor. Kırsal kesimlerde çiftçilik ile uğraşan kişiler, zaten bugüne kadar kendi korumasını kendi yaptığı için, ayrıca bu aidatı ödemek istemiyor. Bu çiftçiler zaten yerlerini kendi imkanları ile çevirerek koruma altına almış durumda. Biz bu koruma aidat bedelinin kırsal kesimlerde yaşayan çiftçilerden talep edilmesini istemiyoruz” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler