Takip Et

/>

SON DAKİKA

Uzay, çocukların ayağına geldi

3 Haziran 2017, Cumartesi 13:37

     


Koçarlı Belediye Bakanı Mutlu Öztürk, ilçedeki öğrencilere karne hediyesi olarak uzay çadırı kurdurttu. Çadırda, uzayın bilinmeyen yönlerini tanıyan öğrenciler, astronom eşliğinde uzayın derinliklerine indi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN) 

Koçarlı Belediyesi eski düğün salonunda kurulan ve iki gün ziyaretçilere açık olan çadır, ilkokul öğrencilerinin beğenisi kazandı. Çadırın içerisinde ışık sistemiyle uzayı ve astronotları anlatan gösteride, gök taşı ve gezegenlerin geçişi gerçeği andırırken, öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı.

 

 

“ÇOCUKLAR UZAYI TANIDI”

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk öğrencilerle birlikte uzay çadırına girerek izlediği gösteriyi çok beğendiğini söyledi. Başkan Öztürk; “Daha önce yaptığım bir ziyarette bu uzay çadırını Eskişehir’de gördüm. Bu yıl da çocuklarımıza karne hediyesi olarak uzay çadırı getirdik. Bu uzay çadırının çocuklarımıza bir yıl sonu etkinliği olmasını istedik. Çocuklarımız, bu çadırla, uzayla olan meraklarını da gidermiş oldu” dedi.

 

“YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR”

Uluğbey Planetaryum Çadırı kurucusu Astronom Ali Taşdemir ise, “Amacımız, ülkemizin en ücra köşelerine kadar giderek, çocukları uzay hakkında bilgilendirmek. Çünkü biz eğitim modelimizde, uzayı hep soyut olarak işlemekteyiz. Çocuklar, oluşturduğumuz çadırda uzayı görerek yaşıyorlar. Yaparak ve yaşayarak öğrenme metodu dediğimiz olayı burada gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız Mutlu Öztürk’e de bize burada bu imkanı sunduğu için teşekkür ederiz. Çocuklarımızdaki merak, çadırdaki eğitimden sonra bilgiye dönüşüyor” diye konuştu.

Çocuklara uzay çadırı çıkışında Başkan Öztürk tarafından meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler