Takip Et

SON DAKİKA

"Oda ve borsalar üzerine düşeni yapsın"

3 Nisan 2020, Cuma 15:04

     


Aydınlı iş insanı Abdullah Yılmaz, yeni tip Koronavirüs Kovid-19 ile mücadele kapsamında oda ve borsaların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Oda ve borsalar elini taşın altına koymalı ve ne gerekiyorsa yapmalı. Bütçeler bu zor günler için kullanılmalı. Esnafın durumu tespit edilmeli; gerekli yardımlar yaoılmalı. Bu maske, eldiven ve hatta maddi kaynak olabilir. Bunun yanında toplum sağlığını da düşünmeliler. Bir araya gelip solunum cihazları alınmalı. Bu konuda herkes birlik ve beraberlik örneği sergilemelidir." dedi.

tvDEN'de Gündem Korona programında gazeteci Ayşe Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Odeon Park Otel, Aydın Park Otel ve Yılmaz Yapı Marketler sahibi Abdullah Yılmaz, Koronavirüs Kovid-19'un ekonomik olarak esnafı ve toplumu nasıl etkilediğini değerlendirdi. Yılmaz, bu süreçte birlik beraberliğe ve dayanışmaya dikkat çekti. Özellikle sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için kendilerini siper ettiğini ifade ederek, "Elimizden ne geliyorsa düşünmeden yapalım. maske, eldiven veya dezenfektan anlamında üretimi hızlandıralım." dedi.

İş insanı Abdullah Yılmaz, aynı zamanda oda ve borsaların üzerine düşen görevler olduğunu ifade ederek, "Oda ve borsaların bu zorlu süreçte esnaf için bir şey yaptığını görmüyorum. Örneğin Aydın'da 9 bin civarında faal işletme var. Ben yıllık 25 bin lira aidat ödüyorum. Benim gibi irili ufaklı firmaları düşünün; ciddi bir bütçe söz konusu. Bu süreçte gıda, maske ve eldiven yardımları yapılmalı. Ya da maddi yardımda da bulunulmalı. Mesela İtalya örneğimiz var. İnsanlar solunum cihazı yetersizliğinden hayatını kaybediyor. İtalya ve İspanya'da ölüyorsa insanlar biz daha zor bir durumdayız diyebiliriz. Buradan sesleniyorum; AYTO, AYSO, ATB ile ilçedeki oda ve borsalar ellerini taşın altına koyarak solunum cihazı almalı. Solunum cihazının tanesini toplu alınca daha da ucuza getirebilirler. Kaldı ki para ikinci plan önce artık canımızı düşünmeliyiz. Neden bizim odalarımız maske alığ dağıtmıyor sormak istiyorum. Aidat gelince gündeme haciz gönderip alıyoruz. Bakın bugün valilik ve belediyeler bütçelerini seferber etmiş durumda. Ancak bunu oda ve borsalarımızdan görmedim. Ben bir işletme sahibi olarak diyorum ki; beni üyesi olduğum oda aramadı. Ne yapıyoruz, ihtiyacımız var mı sorulmadı. Kaldı ki benim ihtiyacım yok ancak ihtiyacı olan esnaflarımız var; sahip çıkmalıyız. Bu süreci oda öz sermayesi ile çözebilir. Tedbirli olmalıyız kötü günlerin önlemlerini almalıyız ve birbirimize destek olmalıyız. diye konuştu.

TEDBİRLİ OLALIM DAYANIŞMADAN UZAKLAŞMAYALIM

Türk milletinin kötü günde birlik ve dayanışma örneğini çok sıkı bir şekilde gösterdiğini, gençliğin akıllı adımlarla bu süreci atlatacağını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu; "Bu süreçte iş insanlarına da çağrımız var. En yakınlarımızdan başlayarak yardımlaşmadan uzaklaşmayalım. Kimin ihtiyacı varsa elimizden geleni yapalım Esnafımız zor bir zamanda; kepenkler kapatılıyor, banka kredileri zorlayacak. Esnafımıza sahip çıkmazsak olmaz. Biz hep berabersek bütünüz. Tek başımıza kalmak kazandırmaz. Birlikte bu süreci aşmak için yardımlaşalım.

Biz iş insanları bir güne değil bir yıla bakarız. Kazancımıza günü birlik bakmıyoruz. Ama bazı esnaflarımız böyle bakmak zorunda. Biz bugün zarar edebiliriz. Bünyemizde bunu telafi edecek durumumuz varsa sıkıntı yok; ama yapamayanlar da var. Esnafımıza önerim, sabırlı olsunlar. Mutlaka bir yol bulunacak. Biz türk milleti olarak kötü günde birlikte olmayı iyi biliyoruz. Gençlerimiz çok zeki bu süreci akıllıca geçireceklerine eminim." (AYŞE YILMAZ)
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
Aydın'da o ilçeye giriş kapatıldı
Aydın'ın sevilen berberi hayatını kaybetti


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler