Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Özmen Aydın'daki rakamları açıkladı

3 Nisan 2020, Cuma 20:18

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, sosyal medyadan video ile açıklama yaptı. Aydın'da 341 kişinin temas nedeniyle koronavirüs riski altında olduğunu söylerken, 5 bin 692 kişinin de evde izalasyon takibi gördüklerini belirtti.

AK Partili Başkan Özmen, kentteki vakaların umre, yurt dışı ve yurtiçi temaslarından oluştuğunu belirtirken yurtiçi temaslarında ise İstanbul ve İzmir illerinden gelen vakalardan mevcut olduğunu söyledi.
Özmen, "Hastalarımız bu süreçte 4 tanesi tedavileri tamamlanarak taburcu olmuşlardır. Kalan hastalara da en kısa zamanda şifa diliyoruz. İlimiz genelinde 341 kişi filiasyonda yani olası temaslar nedeniyle risk altında olan kişilerin takibi yapılmakta, filiasyon oranımız yüzde 97’dir. Ayrıca 5 bin 692 vatandaşımızın evde izalasyon takipleri devam etmektedir."

YURTLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARA VERİLDİ

“Sağlık personellerinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerden olası bulaşmaları önlemek amacıyla kalacak yer temini çalışmaları yapılmış olup, bu kapsamda ilimiz gençlik spor il müdürlüğüne bağlı yurtlarımızda merkez ilçemize bağlı yurtlarda 3 yurt bu amaçla ayrılmış olup, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sağlık çalışanlarımıza tahsis işlemleri müdürlüklerimizce gerçekleştirilmiştir. Diğer ilçelerimizde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtların tahsisi sağlanmış olup ilçe düzeyinde sağlık çalışanlarımızın anılan yurtlara yerleştirme işlemlerinin devam ettiği bilgisini yetkililerden aldık.”

TESCİLLİ YATAK SAYISINI AÇIKLADI

“Toplam yoğun bakım yatak sayımız 503, toplam ventilatör sayımız 318 olup yatak sayımız doluluk oranı Aydın genelinde yüzde 60 civarındadır. Aydın’da hastanelerde tescilli yatak sayısı 3 bin 210 adet. Nazilli ilçesinde ilçe başkanımız, Nazilli Ticaret Borsası ve Kaymakamlığın katkıları ile 725 bin lira değerinde 17 adet ventilatör yani solunum cihazı ve bir adet video laproskopi cihazı Nazilli Devlet Hastanesi’ne teslim edilmiştir. Bu hayra öncülük eden herkese teşekkür ediyorum.”

TEDBİRLERE UYMAYANLAR VAR

“En önemli etken vatandaşımızın birçoğunun kendini izole etmesi, en azından gayret göstermesidir. Bu hepimizin üzerine düşen bir görevdir. Sadece sağlık çalışanları değil, sadece polis jandarma değil, vefa gurubu veya belediye çalışanları değil hepimiz birer birey olarak önemli bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Herkes kendini bir pozitif vaka gibi görerek buna göre önlem alırsa bu iş daha kolay olacak. Sadece kendimiz için değil herkes için sorumluluğumuz var. Hiç kimse bana bir şey olmaz deme hakkına sahip değil. Özellikle önümüzdeki bir hafta içerisinde hepimiz bu hassasiyetle davranırsak Türkiye’de salgının yayılma hızını çok daha aşağıya çekerek ölüm oranlarını düşük sevilerde tutabiliriz. Vaka sayısının artıp artmayacağını siz sevgili hemşehrilerimizin evde kalıp kalmayacağı belirleyecek. Aydın bu süreçteki iyi durumunun bu saatten sonra da devam edip etmeyeceğini sizler bizler belirleyeceğiz. Sokaklarda maalesef büyük bir hareketlilik var. Lütfen biraz sabır. Bir çağrımız da Aydın’a gelecek olanlara. Lütfen bir müddet Aydın’a gelmeyin. Bu iş bitsin, Aydın’ın güzelliklerinin tadını sağlık içinde hep birlikte çıkartalım, gezelim görelim. Her şartta sosyal mesafeyi korumalıyız. İş olmayanlar dışarı çıkmamalı, varsa işi hemen işini bitirip izolasyona dikkat etmeli” diye konuştu.

TEŞKİLATLARA SESLENDİ

“Genel olarak Türkiye’de sağlık sisteminin çok iyi düzeyde olduğunu bu süreçte tekrar gördük. Aydın’da hastanelerin durumu çok şükür iyi. Tüm teşkilatlarımızla yoğun şekilde çalışıyoruz. Teşkilatlarımız açık ancak hemşerilerimizden ricamız bu süreçte oldukça teması az tutmak zorundayız. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara evde kal çağrısı ile evlerinde tutmaya çalışıyoruz. Onların ihtiyaçlarını kaymakamlıklarımızın yürüttüğü çalışmalar, bir taraftan belediyeler bir taraftan da teşkilat mensuplarımız tarafından karşılanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte yaşlılıklarımızın telefonla hal hatırlarını sorduk. Üyelerimizle birlikteliğimiz güçlendireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Biz bize yeteriz Türkiyem diyerek başlattığı kampanya önemli bir birliktelik projesidir. Buradan tüm teşkilatlarımıza ve hemşehrilerimize bu kampanyaya katılmaları çağrısında bulunuyorum. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin karar almada ne kadar hızlı hareket ettiğini hep birlikte görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kabinemizce alınan hızlı kararlarla bu salgını hep birlikte atlatacağız. Buna yürekten inanıyoruz” dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
Aydın'da silahlı sopalı kavga
Aydın'da o ilçeye giriş kapatıldı
Aydın'ın sevilen berberi hayatını kaybetti







 
Son Eklenen Haberler