Takip Et

/>

SON DAKİKA

Köşk’te 150 deve kıran kırana mücadele etti

3 Mart 2024, Pazar 16:18
Son güncelleme: 3 Mart 2024, Pazar 19:57

     


Köşk Belediyesi’nin düzenlediği 13. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali bugün yapıldı. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin ünlü pehlivan develeri güreşte kıyasıya mücadele etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden deve güreşi festivalinde yılın en heyecanlı güreşlerinden biri oldu. Köşk Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali, Köşk Arenası’nda yapıldı. Pehlivan develerin kıran kırana mücadelesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Arenada konuşan Köşk Belediye Başkan Nuri Güler şunları söyledi:

“Deve güreşleri bizim geleneksel yörük kültürlerimiz, Bunlar özellikle dev sever deve sahipleri bu güreşler için düzenli hazırlık yapıyorlar. Bizlere de çok ciddi talepte bulunuyorlar. tabi bu geleneklerin devam etmesi için belediye başkanlarımız özellikle yerel yöneticilerimiz duyarlı davranması gerekiyor. Tabii biz de bu açıdan bakıldığında görevimizi hakkıyla yerine getiriyoruz. Bugün gerçekten hava çok güzel. Ortam güzel. Bir de bölgenin en pehlivan develerin davet ettik. Bugüne kadar duyurduk. Bizim Köşk’ümüzün insanları deve güreşine çok ilgileri var. Hatta her pehlivan devenin bile ismini tek tek bilip takip ederler o açıdan hangi pehlivan devenin geldiği güreşte kalitesi açısından çok önemli. Güzel develeri güreşçi seyretmek onlar için zevktir. İşte işte bu insanları arenaya çekebilmek için kaliteli mücadeleci pehlivan develeri gelmiş olması lazım. bu vesileyle iyi bir güreş olacağını bildikleri için çok ciddi bir katılım var. Hava çok güzel piknik havasında. 150 devemiz var en az 75 tane güreşimiz olacak. Develerimiz çeşitli bölgelerden geldi” dedi.

 

"DEVE GÜREŞİ ARENALARINI MODERN HALE GETİRECEĞİZ"

 

Belediye Başkanı olduğunda tüm ilçelerdeki güreş sahası arenalarını büyüteceklerini ifade eden AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş da şöyle konuştu:

“Bölgemizin yörük kültürünün geleneksel etkinliği olan deve güreşi için Köşk’e geldik. Çok güzel bir hava var. Ben böyle bir etkinliği düzenleyen kıymetli başkanımız Nuri Güler’e teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz burada. Çok güzel bir atmosfer var. Çok güzel bir etkinlik. Ben teşekkür ediyorum kıymetli başkanımıza. Gördüm ki burası biraz küçük kalmış, belediye başkanı olduğumuzda bu alanları büyüteceğiz. Tüm ilçelerimizdeki deve güreşi arenalarını daha da büyüteceğiz daha da modern hizmetler verebilecek sosyal donatılarla oluşturacağız. Vatandaşlarımız burada olmaktan mutlu, onların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Hafta sonları için güzel bir etkinlik. Bu alanları daha da güzelleştireceğiz daha da sayısını arttırıp büyüteceğiz” dedi.

 

Köşk Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşine , AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Köşk İlçe Başkanı Bünyamin Kahraman, MHP Köşk İlçe Başkanı Levent Güler, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın, AK Parti önceki dönem milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Semiha Öğüş, Köşk Kaymakamı Tuğba Polat, güreş severler ve vatandaşlar katıldı. (SELİME AYDEMİR)

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler