Takip Et

SON DAKİKA

Kooperatifçiliğe çağ atlattı

2 Aralık 2016, Cuma 07:30

     


Başkanlığını 3 dönemdir Fatih Yıldırım’ın sürdürdüğü Buharkent Birlik Kooperatifi, üyelerine, yolcularına, öğrencilere ve vatandaşlara yönelik sıra dışı hizmetleri ile kooperatifçiliğe çağ atlattı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent’ten Nazilli ve Denizli arasında ulaşım hizmeti veren Buharkent Birlik Kooperatifi, 25 yaşında üstlendiği başkanlık görevini 5 yıldır sürdüren Fatih Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin planlı ve akılcı çalışmaları ile alışılmış kooperatifçiliğin dışına çıktı, sıra dışı bir statüye büründü.

İşe, 85 olan üye sayısını 43’e düşürerek faal üyelerin kazancını artırmakla başladıklarını kaydeden Buharkent Birlik Kooperatifi’nin 30 yaşındaki başkanı Fatih Yıldırım, ‘’Göreve geldikten sonra yönetim kurulumuz ile birlikte şoförlere çağ atlatan hizmetlere imza attık. Yıllardır üyelerin yapmak isteyip de bir türlü yapamadığı üye sayısını düşürmeyi başardık. Bir çağı açıp bir çağı kapattık. Yıldırım hızıyla yaptığımız şeyler, hizmet noktasında çok kayda değerdi. Kooperatifte adımın hakkını verdiğimi düşünüyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

Vatandaşlara ve şoför esnafına daha iyi, daha kaliteli hizmet verebilmek için çalıştıklarını belirten Başkan Fatih Yıldırım, ‘’Buharkent Birlik Kooperatifi’nin 85 olan üye sayısı çok fazla idi. Bu yüzden şoför esnafı yeteri kadar kazanamıyor, kaliteli hizmet veremiyordu. Üyelikleri birleştirerek, bu işi profesyonel anlayışla yürütecek arkadaşlarımızla hizmet kalitesini artırdık, halkın kafasındaki şoföre olan bakış açısını yıktık. Bunu yaparken de Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın çok büyük desteklerini gördük. Biz Türkiye’de diğer kooperatiflere emsal gösterilecek örnek çalışmalara imza attık. Bir çağı açıp bir çağı kapattık” dedi. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na, üye sayısını düşürme noktasında verdiği desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür etti.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Buharkent halkına daha kaliteli hizmet verebilmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Yıldırım, iyi günde kötü günde her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve olmaya da devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Sünnet, düğün cenazelerde, yani doğumdan ölüme kadar iyi günde de kötü günde de hemşerilerimizin yanındayız. Her türlü etkinlikte ücretsiz araç gönderiyoruz. Bayram arifesinde mezarlıklara ücretsiz araç kaldırıyoruz. Ayrıca Buharkent MYO’da okuyan üniversite öğrencilerinin okula giriş-çıkış ve ders saatlerine göre 56 dakikada bir servis hizmeti koyduk. Dışarıdan gelen yolcularımızın gidecekleri adrese ulaşımını sağlamak için şehir içi ücretsiz servis hizmeti veriyoruz.”

SOSYAL FAALİYETLERE DESTEK

Kaymakamlığın motosikletliler için başlattığı kask projesine destek verdiklerini kaydeden Buharkent Birlik Kooperatifi Başkanı Fatih Yıldırım, her yıl 4 öğrenciye 150 lira eğitim bursu sağladıklarını söyledi. Araçlarda takip sistemi getirerek yolcuların daha güvenli bir şekilde araçların hızını ve ilerlediği güzergahı takip edebildiklerini ifade eden Yıldırım, yolcuların rahatı için su, klima gibi her türlü konforun dışında, ulaşım süresini 5 dakika daha düşürdüklerini, Denizli’den Nazilli’ye, Nazilli’den Denizli’ye sabah 6.30 ile akşam 20.00 saatleri arasında 13 dakikada bir araç kaldırdıklarını kaydetti. Buharkentspor, Ortakçıspor kulübüne üç yıldır taşıma sponsorluğu yaptıklarını bildiren Yıldırım, sporculara krampon ve spor malzemesi desteği de sağladıklarını ifade etti.

ÜYELERİN KAYNAŞMASI İÇİN KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLENECEK

Yaptıkları hizmetlerin yanı sıra önümüzdeki dönemde yapacakları hizmetleri de anlatan Başkan Yıldırım, hizmet kalitesini artırabilmek için her ay şoförlerle düzenledikleri sohbet toplantılarında değerlendirme yaptıklarını, şoför esnafının birbiriyle kaynaşması ve aralarında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla üyelerin katılımıyla tekne turları düzenlediklerini, önümüzdeki yıl ise maddi imkanı olmayan vatandaşlara yönelik, 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği, 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethi, 10 Kasım’da da Anıtkabir’e kültür gezileri düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

‘’GÜÇLÜ ÜYELERLE KALİTE ARTAR’’

Kooperatif olarak araçları yenilemekle birlikte 2004 modelin altında araç kalmadığını belirten Yıldırım, her 5 yılda bir araçları yenileyeceklerini kaydetti. Üyelerin daha uygun fiyata mazot alabilmeleri için kooperatif bünyesinde mazot pompası faaliyete geçirmek istediklerini bildiren Yıldırım, “Üyeler ne kadar güçlü olursa hizmet kalitesi de o kadar artar. Yaptığımız hizmetlerin devamını getirebilmeliyiz” dedi.

Bütün bu hizmetleri 5 kişiden oluşan yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte başardıklarını söyleyen Yıldırım, ekip ruhuyla hareket edip her türlü çalışmada yanında olan yönetim kurulundaki arkadaşlarına da teşekkürü bir borç bildiğini söyledi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler