Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakamlıktan engellilere klip

2 Aralık 2016, Cuma 11:30

     


Karacasu’ya bir ay önce geçici görevle atanan ve bugün ilçeden ayrılacak olan Kaymakam M. Emre Canpolat, işitme engelliler için, işaret diliyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel klip hazırlattı. Arabesk sanatçısı Müslüm Gürses’in seslendirdiği “Affet beni” şarkısına çekilen klipte, aralarında İlçe Müftüsü Murathan Aksoy, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Doktor Duygu Buruk ve Okul Müdürü Berrin Yılmaz’ın da bulunduğu öğretmen, sağlıkçı ve imamlardan oluşan 22 kamu görevlisi işaret dilini kullanarak görev aldı. Kliple engellilere dikkat çekilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KAMU GÖREVLİLERİ, İŞARET DİLİ ÖĞRENİP KLİPTE GÖREV ALDI

Engelliler için farkındalık yaratacak, alışılmışın dışında bir program olması için özen gösteren Kaymakam Emre Canpolat’ın öncülüğünde “Affet beni” şarkısına çekilen klibin çekimleri iki gün sürdü. Bozdoğan İşitme Engelliler Okulu Öğretmeni Melek Altınçöp rehberliğinde işaret dili kullanılarak çekimleri yapılan şarkıyı Diyanet İşleri'nden 4, Milli Eğitim'den 14, Toplum Sağlığı Merkezi'nden 4 olmak üzere 22 kamu görevlisi seslendirdi. Klipte oynayan kamu görevlileri işaret dilini öğrenip siyah giyinerek kamera karşısına geçti. Herkesin engelli olabileceği vurgusunun yapıldığı klipte, bilerek ya da bilmeyerek yapılan hatalar nedeniyle engellilerden toplum adına af dilenmesi konu edildi.

Afrodisias Antik Kenti'ndeki Ara Güler Salonu'nda düzenlenecek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde konuklara izlettirilecek olan klibin, 'youtube' yüklenerek sosyal medyada tıklanma rekoru kırması bekleniyor. Klibin çekim ve montajını Kavurmacı Ortaokulu’ndan Mustafa Kösem, Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Lisesi’nden (METEM) Mustafa Çankaya yaptı.

ENGELLİLER ADINA AF DİLENDİ

Ankara’ya dil eğitimine gideceğini, ilçeden ayrılmadan önce engelliler için Afrodisias Antik Kenti'nde düzenlenecek Engelliler Günü programına katılacağını kaydeden Kaymakam Canpolat, “Affet beni” şarkısını seçerken sözlerin basit ve anlamlı olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Canpolat, “Sözlerinden de anlaşılacağı üzere, bazen bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız hatalardan dolayı, tüm toplum adına, engellilerin bizi affetmelerini istedik. Bu vesile ile dikkatleri engellilerin üzerine çekerek farkındalık oluşturmayı amaçladık” dedi.

ENGELLİLER GÜNÜ AFRODİSİAS’TA KUTLANACAK

Dünya Engelliler Günü, Karacasu Kaymakamlığı tarafından Afrodisias Ara Güler Sergi Salonu'nda cumartesi günü saat 14.00'te düzenlenecek etkinlikte kutlanacak. Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’in yapacağı açılış konuşmasının ardından ''Affet beni'' klibi davetlilere izlettirilecek. Ardından hayırsever vatandaşlar tarafından alınan iki akülü tekerlekli sandalye, engelli vatandaşlara hediye edilecek. Hayırsever vatandaşlarla, klibin çekimleri için işaret dili öğreten Engelliler Okulu öğretmenine plaket takdim edilecek. Tören, engelli vatandaşların Afrodisias gezisi ile son bulacak. Daha uzun planlanan Engelliler Günü etkinliklerinin, Adana’daki öğrenci yurdu yangınında kaybedilen canlar nedeniyle kısa kesileceği öğrenildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler