Takip Et

SON DAKİKA

Emekli albayın ehliyet yenileme isyanı

2 Aralık 2016, Cuma 10:50

     


Aydın'da dört yıl önce Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okuyan öğrencilerle birlikte derse girip çıkan, 44 yıl önce yarım bıraktığı üniversite eğitimini öğrenci affıyla tamamlama şansı yakalayan emekli albay Hasan Sürer (66) ehliyet yenilemek için başlattığı girişimine bin pişman oldu.

Albay Sürer, eski ehliyetini yeni yasayla zorunlu olan çipli ehliyetle değiştirmek için çalışma başlattı.

Ehliyet yenilemesi için gerekli evrakları hazırlayan Sürer, ilk etapta aile hekimiyle ilk tedavisini yaptırdıktan sonra hastaneye sevk oldu.

Sürer, yaptığı açıklamada, Sürücü Sağlık Raporu almak için en az 4 ya da beş kliniğe yönlendirildiğini ama her yönlendirildiği klinik için 50 TL ücret istendiğini anlattı.

Emekli ve 60 yaş üstünde olanların bu uygulamayla adeta işkence gördüğünü, sorunun tüm emeklileri ilgilendirdiğini anlatan Sürer, "Olay şahsi mesele değil. Ben tüm emeklilerin sesi olarak yaşadığım eziyeti dile getirmek istiyorum. Ehliyeti değiştirmek, emekli maaşımın yarısını geri vermek gibi bir şey oluyor. Bu konunun emekliler açısından yeniden gözden geçirilmeli. Sadece ehliyet için dört kliniğe gitsek 200 TL yapıyor. Bununla kalınsa iyi, ayrıca Sağlık Kurulu için 200 TL isteniyor. Yani bu yaştan sonra bir ehliyet değiştirmek emekli maaşının yarısının gitmesi demek. Ben ve benim gibi düşünenler vatandaşlık görevimizi eziyet çekerek değil severek yapmalıyız" dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler