Takip Et

SON DAKİKA

"Çerçioğlu bu yanlış karardan dönsün"

2 Aralık 2016, Cuma 08:00

     


S.S. 151 No'lu Horsunlu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi'nin 2015-2016 olağan mali kongresi yapıldı. Kongrede konuşan Horsunlu İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Yılmaz, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki TARİŞ alanı için aldığı kamulaştırma kararını eleştirerek, "Bu kooperatiflerin ne zor şartlar altında kurulduğu aşikardır" dedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

S.S. 151 No'lu Horsunlu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi 2015-2016 olağan mali kongresi, Horsunlu TARİŞ Satış Merkezi'nde yapıldı. S.S. 224 No’lu Horsunlu İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Yılmaz, kongrede yaptığı konuşmada, Horsunlu TARİŞ alanı için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kamulaştırma kararının yanlış olduğunu vurguladı.

TARİŞ'in kuruluşunun 1910'lu yıllara kadar uzandığını söyleyen Fuat Yılmaz, "1913 yılı sonlarına doğru Nazmi Topçuoğlu, Kazım Nuri Çörüş, Ahmet Sarı ve arkadaşları, üreticilerin yaşadığı olumsuzluklardan kurtulabilmesinin tek yolunun, üreticiler arasında oluşturulacak kooperatif çatısı olduğunu görmüşlerdir" diyerek bu kooperatiflerin kolay kurulmadığını dile getirdi.

"AYDIN BŞB KAMULAŞTIRMA KARARI ALDI"

İncir ve Pamuk Birliği'nin ilk kez 1941 yılında alım deposu yaparak faaliyete geçtiğini söyleyen Yılmaz, "50-60 yıldır bu kooperatifler müşterek olarak faaliyetlerine devam ediyor. Horsunlu İncir Kooperatifi'nin 198 ortağı bulunmaktadır. Ortaklardan ortalama yılda 100-150 ton kuru incir almaktadır. Pamuk Kooperatifi de 50 ortağıyla faaliyetini sürdürmeye devam ediyor. 13 Nisan 2016 tarihinde TARİŞ Horsunlu'nun bulunduğu alan için Aydın Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma kararı aldı. Bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını umuyoruz. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'da kalkınmanın kırsaldan başlayacaklarını belirtti" dedi.

"BU YANLIŞ KARARDAN DÖNÜLSÜN"

''Çerçioğlu, Aydın'da kalkınmanın kırsaldan başlayacağı sloganını, Çakırbeyli Köy Pazarı üreticilerini destekleyerek hayata geçirmiştir'' diyen Yılmaz, "Çerçioğlu, Çine Mutaflar'da Çiçek Kooperatifi'ni kurarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait park ve bahçeler için çiçekleri bu kooperatiften alarak desteğini sürdürmektedir. Karacasu'da Mantar Kooperatifi'ni de kuran Çerçioğlu, buraya da destek vermeye devam ediyor. Başkanımızın bizim kooperatiflerimizin yerlerinin kamulaştırma kararına bir anlam veremiyoruz. Bu yanlış karardan dönülmesi için S.S. 224 No’lu Horsunlu İncir Tarım Satış Kooperatifi olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçlioğlu'na rica ediyoruz" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler