Takip Et

SON DAKİKA

"Aladağ’ı yakan ateş, ülkemizi sarmasın"

2 Aralık 2016, Cuma 10:10

     


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Aladağ’ı yakan ateş, ülkemizi sarmasın" denildi.

Derneğin açıklamasında eğitimin bir insan hakkı olduğuna vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Devlet, herkes için, yeterli sayıda, yeterli donanıma sahip, kolay ve güvenle ulaşılabilir ve yaşanabilir eğitim ortamlarını yaratmak zorundadır. Özellikle zorunlu eğitim çağındaki yoksun, yoksul aile çocuklarının eğitiminden devlet sorumludur.

Devlet, bu görevini başka hiçbir kişi ya da kuruluşa devredemez. Son 14 yılda kişi ve kuruluşlara ait öğrenci yurtlarının sayısındaki yüzde yüzü aşan artış, devletin bu görevini tarikat, cemaat vb. adlar altında çalışma yapan topluluklara aktardığını, gösteriyor. Adana/Aladağ’da, büyük umutlarla köylerinden kalkıp şehre gelen 11 çocuğumuzun ve o çocuklardan sorumlu bir yetişkinin 'yurt' adı altındaki bir barınma yerinde yanarak can vermesine sessiz kalamayız, kalmayacağız. Biz, laik, bilimsel ve kamusal eğitimden yana olanlar, 6 Aralık 2016 Salı günü, saat 14.00’te 'Devlet görevlerini anımsasın' diye, 'Bu ateş ülkemizi sarmasın' diye Aladağ'da acılı ailelerimizin yanında olacağız." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler