Takip Et

SON DAKİKA

"İtibar suikastına karşı susmayacağız"

2 Ekim 2020, Cuma 19:02

     


Sosyal medya üzerinden yayın yapan Gazeteci Mehmet Özışık tarafından eşcinsel olmakla itham edilen ve bu konuyla ilgili görüntüsünün olduğu belirtilen Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Selçuk Aldemir, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Göreve geldiğinden bu yana sürekli iftiralarla karşılaştığını belirten Aldemir, "İtibar suikastına karşı susmayacağız" dedi.

"HİÇBİR BAŞARIMIZ CEZASIZ BIRAKILMADI"

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Selçuk Aldemir, Gazeteci Mehmet Özışık'ın kendisi hakkında eşcinsel olduğu ve bunu belirten görüntülerin olduğu iddiasına düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. 20 aydır görevde olduğunu ve her başarılı çalışmanın ardından iftirayla karşı karşıya kaldığını dile getiren Aldemir, "Üniversitemizin eğitsel ve idari performansını tarihinin en iyi düzeyine ulaştırdık. Ancak ne zaman üniversitemiz ve dolayısıyla Aydınımız olumlu haberlerle gündeme gelse, kendimize 'Acaba şimdi nasıl bir itibarsızlaştırma kampanyası başlatacaklar' sorusunu sorduk. Maalesef hiçbir başarımız cezasız bırakılmadı" dedi.

"OLAY AYDIN'A VE ÜNİVERSİTEMİZE YAPILMIŞ BİR İTİBAR KATLİNE DÖNÜŞÜYOR"

Hakkında çıkan iftiralar nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Aldemir, "Bugün, beni dehşete düşüren bir iftira ile yüzleşmek zorunda kaldım. Öncelikle çok üzgün olduğumu ifade ediyorum. Bir sosyal medya manipülatörü beni burada zikretmeye ar ettiğim bir durumla itham etti. Sözüm ona gazeteci görüntülerdeki kişinin yüzde 40 ben olduğumu söylüyor. Ayrıca vücudum üzerinde kriminal inceleme yapıldığını ileri sürüyor. Tetikçi manipülatör iftiralar dizisini sıralıyor: Bu görüntülerle bana şantaj yapılarak bazı ihaleler alınmış, öğretim üyelerimiz sitemlerini duyurmak için istifa ediyorlarmış, üniversitemiz içerisinde bir “gay”leştirme faaliyeti yürütüyormuşuz. Belli ki bu akıl almaz iftiraları yapan tetikçi manipülatör ve onu yönetenler olayın sadece bir eşcinsel münasebet olarak anılmasını istemiyor, aynı zamanda yönetim süreçlerine yayılmış bir zafiyet olarak resmediyor. Böylece olay benim kişiliğimden çıkıyor, Üniversitemize, Aydınımıza karşı yapılmış bir itibar katline dönüşüyor" dedi.

"GÖRÜNTÜLERDEKİ ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI"

Mevzuya konu olan videoyu daha önce izlediğini belirten Aldemir, "Bu video kaydını 26.08.2020’de isimsiz olarak bana ulaştırılan bir ihbar üzerine izledim. Derhal 27.08.2020 tarihinde videoda yüzü görünen öğretim üyemiz hakkında inceleme başlattım. İnceleme raporunun tamamlanmasını takip eden süreçte, 11.09.2020 tarihinde konuyla ilgili soruşturma başlattım. Hatta 24.09.2020’de yüzü görünen öğretim üyemiz ve devamında yüzü görünmeyen şahıs tespit edilerek YÖK’e ifadeye çağrıldı. YÖK, videodaki kişilerin ayrı ayrı ifadelerini ve itirafları da alarak kendi soruşturmasını yürütüyor. Bu olayı, kişilik haklarını gözeterek gizlilikle yürütülen bu soruşturmaları bağlamından koparıp, bana iftira atacak kadar alçaklaşacaklarını ben bile tahmin etmemiştim. Videoda yüzü görünen öğretim üyemizin kimliğini biz gizli tutuyorduk. Maalesef kiralık sosyal medya manipülatörü öğretim üyemizin kimliğini açıkladı. Biz bu davranışının mesleki sonuçları olup olmadığı konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Gayri ahlaki bu durumun doğallaştırılmaması ve alenileştirilmemesi için yürüttüğümüz hukuki süreç bağlamında ilerliyor. Üniversitemiz öğretim üyesinin inceleme ve soruşturma süreçlerinde verdiği ifadeye göre olay Üniversitemizde ya da Aydınımızda gerçekleşmemiş. Dolayısıyla bu çirkin olay üzerinden kimse Üniversitemiz ve Aydınımızın itibarına dil uzatma haddine sahip değildir" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ VE AYDINIMIZIN İTİBARINI KORUYACAĞIZ"

Hakkında çıkan iddialar için gereken hukuk sürecinin başladığını dile getiren Aldemir, "Bu alçak yayınla ilgili hukuki süreci derhal başlattık. Emin olun sadece bu iftiracı manipülatör değil, onu yöneten üst akıl da hukuki cezayı alacak. Şeffaf yönetim anlayışımızla ve ahlaki duruşumuzla verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Aydınımızın ve Üniversitemizin itibarını bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar koruyacağımızı buradan beyan ediyorum. İtibar suikastına karşı susmayacağız" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler