Takip Et

SON DAKİKA

Bestami Yazgan, tek sermayem yüreğim..

2 Haziran 2017, Cuma 14:38

     


Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çocuk Edebiyatı Günleri kapsamında Nazilli’ye gelen Ünlü Yazar ve Şair Bestami Yazgan, minik okurları için kitaplarını imzaladı. Yazgan tek sermayem yüreğimdir, diyerek çocuklara en güzel şiirlerinden bölümler okudu.

Nazilli’de ilki düzenlenen Çocuk Edebiyatı Günleri etkinliğine katılan Bestami Yazgan, “Dünya bir ağaç olsaydı, çiçeği çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsaydı, çiçeği kitaplar olurdu. Bu fuar vesilesi ile Nazilli'de dünyanın iki güzel çiçeği bir araya geldi. Bu çiçek bahçesine bir yazar olarak katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum” dedi.

Lütfi Selek Sergi Salonu'ndaki programı sonrasında Nazilli Yavuz Selim İlköğretim Okulu İle Zafer İlköğretim okulu'nda öğrencilerle buluşan Yazar Bestami Yazgan, tek sermayesinin yüreği olduğuna vurgu yaparak çocuklar ile kısa söyleşiler yaptı. Söyleşilerinde, önce kendini anlatan slaytları gösteren Yazgan, en çok sevilen şiirlerinden bazılarını küçük hayranlarına okudu.

'Obur Çocuk' adlı şiirini ilgiyle dinleyen çocuklara karınlarını doyurmalarını ancak beyinlerini de aç bırakmamalarını öğütleyen ünlü Yazar, bütün çocukların bir çiçek olduğunu belirterek “Bir Çiçektir Öğrenciler” şiirini okudu. Kendi kitabından çocuklara 'Anne' şiirini okutan Bestami Yazgan, babalar ve öğretmenler için yazdığı şiirleri de okuyarak söyleşi yaptığı tüm öğrencilere ; “Annenizi, babanızı, öğretmeninizi ve vatanınızı sevin. Onlara saygıda kusur etmeyin. Kıyafetlerimiz güzel olsun ama aklımız da gönlümüz de güzel olsun” dedi. Yazar Yazgan son olarak çocukların sorularına cevap verirken, 38 yıllık öğretmenlik hayatından sonra yazdığı kitaplarıyla Türkiye’nin öğretmeni olmaya çalışacağını belirtti. (SUAT DENİZ)







 
Son Eklenen Haberler