Takip Et

SON DAKİKA

Erken evliliğe geç gelen ceza, aileyi perişan etti

2 Haziran 2016, Perşembe 00:15

     


Reşit olmadan ailelerinin izniyle evlenip, küçük yaşta anne olan Acarlar Mahallesi’nden Seher Kuskan, yasa gereği haklarında açılan dava nedeniyle eşi Gökhan Kuskan’ın cezaevine girmesiyle, zor günler geçiriyor. 2 çocuğuyla perişan durumda olan aile, devlet büyüklerinden af istiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’nde yaşayan Gökhan Kuskan (29), beş yıl önce karşılıklı sevgi kurarak Seher Kuskan (20) ile evlendi. 15 yaşında evlendikten yıllar sonra gelen ceza sebebiyle eşinin hapse girmesinin ardından 2 çocuğuyla ortada kalan anne Seher Kuskan, yasanın düzenlenmesiyle eşine kavuşmak istiyor. Bu durum hakkında Gökhan Kuskan’ın annesi Elvan Kuskan (42) ile babası Fırat Kuskan (46), yasanın yeniden düzenlenmesiyle çocuklarına yeniden kavuşmak istiyor.

18’İNDE NİKAH KIYILDI

Seher Kuskan’ın 18 yaşına girmesiyle resmi nikah kıyılan çiftin, Emre (4) ve Harun (2) adında iki tane de çocukları oldu. Mutlu bir şekilde hayatlarını sürdüren çift, çocuk yaşta doğum yaptığı gerekçesiyle tutulan rapor sonrasında baba Gökhan Kuskan’a kamu davası açıldı. Hakkında beş yıl sonra gelen ceza nedeniyle 11 yıl hapis cezasına çarptırılan baba Kuskan, tutuklanarak cezaevine konmasının ardından anne Kuskan, iki çocuğuyla perişan oldu.

“KOCAMI SUÇLU GÖREN BU ADALET, ÇOCUKLARIMA NASIL BAKACAK?”

Yaşadığı dramı anlatırken gözyaşlarını tutamayan anne Seher Kuskan, devlet yetkililerine sesini duymasını isteyerek, şöyle dedi:

“Eşimle severek evlendik, çok mutluyduk. Çocuklarımızla birlikte yuvamız vardı. Eşim kötü bir insan değil. Bize o bakıyordu. Hiç kimseye kötülüğü olmadı, karıncayı bile incitmezdi. Kendisinin beraat edilmesini istiyorum. Yoksa bize kim bakacak? Cumhurbaşkanından, başbakandan yardım istiyorum. Ne olursunuz bize sahip çıkın. Kocamı suçlu gören bu adalet, çocuklarıma nasıl bakacak? Ben bu çocuklarla ne yapacağım. Kocamı ne olursunuz serbest bırakın, suçsuz yere yatıyor. Hiç kimseye bir zararı olmadı. Ne olursunuz adalet yerini bulsun. Kötü yollara mı gidelim.”

“YETKİLİLER, DÜĞÜNDE YAŞI KAÇTIR DİYE SORMUYOR”

Duruma isyan eden Gökhan Kuskan’ın teyzesi Mine Birer ise, “Savcılar, polisler başımızda. Bizler cahil bir insanız, çocuklarımız da cahillik yapıyor. Bu cahillikleri önlemek bize ve büyüklerimize düşüyor. Bizim bu mahallede polislerimiz de var. Burada çok düğün oluyor. Bu düğüne başkanlar da davet ediliyor. O davetlerde ‘Bunun yaşı kaçtır?’ diye sormuyorlar. Bu çocuklar yuva kurduktan sonra mı bunun çaresi bulunuyor? Bu çocuklar ne olacak, bunlara kim bakacak? Bunlar en başından olmasaydı, iş buralara gelmezdi. Bu cahillikleri engelleyecek olan polislerdir, yetkililerdir. Düğün olurken etrafımızda geziniyorlar. Bunu bize bildirseler ve savcılar ‘Burada küçük yaşta evlilik var deseler’ bizde bunları önlesek ve dua etsek olmaz mı? Bu kadın buradan giderse, o çocuk hapishanede ne yapar? Ya kendini öldürür ya intihar eder. Bu durum da ne devlete ne de millete yarar. İki tane çocuğa dürüstlüğüyle bakıyor, gece geç saatlere kadar çalışıyor. Bu suç mu, adalet mi? Suçlular da suçsuzları da aynı kefeye koyuyorlar” diye konuştu. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler