Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı gurbetçiler: Ülkemizin kıymetini bilin

2 Nisan 2020, Perşembe 12:39

     


Almanya'da yaşayan Aydınlı gurbetçi Nazmiye Coşkun, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşadıklarını, bu dönemde gurbette olmanın daha da zor olduğunu ifade etti. Almanya'da uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarı çıkamadıklarını belirten Coşkun, "Almanya'da Türkiye'deki uygulamalar yok. Sokaklar ülkemizdeki gibi sürekli dezenfekte edilmiyor, yaşlılara ise sadece yakınları tarafından yardım gidiyor. Ülkemizin kıymetini bilin" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Koronavirüs salgınının görüldüğü yerlerden olan Almanya'da yaşayan Aydınlı gurbetçi Nazmiye Coşkun zor günler yaşadıklarını, gurbette memleket özlemi çekerken bir de koronavirüs nedeniyle yakınlarını kaybetme korkusunun onlara büyük acı verdiğini belirtti. Gözyaşları içinde süreci anlatan Coşkun, "Biz gurbetçiler olarak zaten yıllardır memleketimizin hasretini çekiyoruz. Ama Almanya'daki akrabalarımıza tutunup bir nebze olsun hasretimizi hafifletiyorduk. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan evden çıkma yasağı gurbette akrabalarımıza hasret olmamıza sebep oldu. Memleketimiz gibi akrabalarımızı da çok özlüyoruz" dedi.

“ALMANYA'DA BÖYLE UYGULAMALAR YOK”

Almanya'da yapılan uygulamaların Türkiye'deki gibi olmadığını ifade eden Coşkun, "Türkiye'yi sürekli izliyoruz. Yollar sürekli dezenfekte ediliyor, her yer devamlı temizleniyor. 65 yaş üstüne görevliler tarafından ihtiyaçları götürülüyor. Emekli maaşları evlerine kadar gidiyor. Almanya'da böyle uygulamalar yok. Yaşlıların ihtiyaçları, varsa yakınları tarafından karşılanıyor. O yüzden Türkiye'de yaşayanlar bu süreçte çok şanslı. Buradan hemşehrilerime sesleniyorum, lütfen ülkemizin kıymetini bilin" diye konuştu.

EVDE KALARAK DOĞUM GÜNÜ KUTLADILAR

Almanya'da yaşayan akrabalarıyla normal şartlarda sürekli görüştüklerini, özellikle özel günlerde bir arada olduklarını dile getiren Coşkun, "Ağabeyim Ali Özen'in 50. yaş günüydü. Biz ağabeyimin doğum gününü her yıl bir araya gelir kutlardık. Bu yıl ise mecburen bir araya gelemeyecektik. Fakat kızlarım evde kalan tüm akrabalarımıza ulaşıp ağabeyimin doğum gününü kutlayan videolar çektirdi. Tüm videoları derleyip ağabeyime gönderdik, bu şekilde doğum gününü kutladık. Çok mutlu oldu" dedi.

Ailecek endişeli olduklarını belirten Coşkun, "Bugünlerin geçmesini bekliyor, tüm hemşehrilerimize 'Lütfen evde kalın' diyoruz" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Evlat vahşeti! Annesini bıçaklayarak öldürdü

Aydınlı gurbetçiler: Ülkemizin kıymetini bilin

"Bu belediyeden içeri korona girmeyecek"


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler