Takip Et

SON DAKİKA

Karacasu Otogarı'nda taraflar anlaştı

1 Aralık 2016, Perşembe 11:49

     


Büyükşehir Belediyesi ile vatandaşı mahkemelik eden Karacasu Otogarı'nda taraflar anlaştı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçen ay inşaatına başladığı Karacasu Otobüs Terminali'nin bitişiğindeki mülk sahipleri ile mahkemelik oldu. Terminalin, bitişiğindeki apartmanların mutfak ve tuvaletine bakan pencerelerini tamamen kapatacağı yönünde cumhuriyet savcılığına yapılan şikayetin ardından Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın arabuluculuk yapması ile iş tatlıya bağlandı. İnşaatın 3 metre geriye çekilmesi şartı ile taraflar arasında uzlaşma sağlandığı, otogar inşaatının bu doğrultuda devam edeceği bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir milyon liraya Taşlar İnşaat'a ihale edilen ve geçen ay çalışmalara başlanan Karacasu Otobüs Terminali inşaatı, başlamadan mahkemelik oldu. Otobüs yazıhane ve peronlarının bulunacağı 270 metrekare kapalı alanın bitişiğinde kalan Selahattin Topcu’ya ait 4 katlı apartmanın sakinleri, terminale bakan kısmındaki mutfak ve tuvalet pencerelerinin tamamen kapanacağı gerekçesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi müracaatı dikkate almayınca da konu mahkemeye taşındı.

KAMU ZARARINI YÜKLENİCİ FİRMA ÜSTLENDİ

Ancak dava başlamadan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın araya girmesi ile komşuların mağduriyeti giderildi, inşaatın da devam etmesi sağlandı. Terminal inşaatının apartman duvarından 3 metre geriye çekilerek kaldığı yerden devam edeceği bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, konuyla ilgili olarak, “Vatandaşımı mağdur etmeyin” dediği öğrenilirken ortaya çıkacak kamu zararının, yüklenici firma Taşlar İnşaat tarafından üstlenildiği öğrenildi.

Apartman sakinlerinden Özcan Topcu, Büyükşehir Belediyesi ile aralarında köprü olan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya ve talepleri doğrultusunda uzlaşmaya varan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Aksi takdirde ortada büyük bir mağduriyetin doğacağını ifade eden Topcu,” Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Karacasu Belediyemiz doğru olanı yapmıştır. Uzatmadan tatlıya bağlanması, her iki tarafın menfaatine olmuştur. Bu konuda uzlaşmamıza zemin hazırlayan Belediye Başkanımız Mustafa Büyükapıcı’ya da teşekkür ederim” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler