Takip Et

SON DAKİKA

Hayırsever vatandaş içme suyu için arıtma tesisi yaptırdı

1 Aralık 2016, Perşembe 14:44

     


Kuşadası İki Çeşmelik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, içme suyu sıkıntılarını hayırsever bir vatandaşın mahalleye kurduğu arıtma sistemi sayesinde çözdü. Mahalle girişine kurulan arıtma tankı sayesinde temiz su kullanan vatandaşlar, çeşmeden sadece iki damacana su alabiliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası İki Çeşmelik Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş, İki Çeşmelik Mahallesi’nin girişine kendi imkanlarıyla yaklaşık 5 tonluk su tankeri koydu. Tankere yaptırdığı arıtma sistemiyle elde ettiği temiz suyu da mahallenin çeşmesine verdi. Her gün onlarca vatandaşın içme suyu almak için kuyruk oluşturduğu çeşmeden en fazla iki damacana su alınabiliyor. Mahallede yaşayan vatandaşlardan herhangi bir su ücreti alınmıyor.

Hayırseverin yaptırdığı içme suyu sebilinin önünde kuyruk oluştuğunu ifade eden İki Çeşmelik Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Coşar, “Kuşadası’nın genelinde yaşanan içme suyu sıkıntısı nedeniyle mahallemizde yaşayan hayırsever bir vatandaş, böyle bir yöntem geliştirdi. Arıtma tesisi sayesinde evlerimizin kullanma ve içme suyunu buradan temin edebiliyoruz. Yapılan hayırdan herkesin faydalanabilmesi için de sadece iki damacana su alıyoruz” dedi.

“EVLERİMİZE GELEN SUYUN KLOR ORANININ YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

İçme suyunu vatandaşın yaptığı sebilden temin eden Coşar, evlere gönderilen suyun klor oranının yüksek olmasından şikayet etti. Şebeke suyunun klor oranının yüksek olduğunu iddia eden Coşar, “Kullandığımız suyun klor oranı bize yüksek geliyor. Bu açıdan şebeke suyunu kullanmakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

“BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ ORANLARDA KLORLAMA YAPILIYOR”

İki Çeşmelik Mahallesi’nde vatandaşların şebeke sularının yüksek olduğunu iddia etmesi üzerine açıklamada bulunan ASKİ yetkilileri, “Aydın genelindeki klorlama, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen oranlara göre yapılıyor. Bu oranlar da yapılan incelemeler sonucunda belirleniyor. Bize belirtilen oran neyse ona göre çalışma yapıyoruz” dediler. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler