Takip Et

SON DAKİKA

Eğitimin çileli yolu

1 Aralık 2016, Perşembe 08:00

     


Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun yolu yapılmadığı için toz içerisinde kaldıklarını ve yağmurlu havalarda da çamurda güçlükle yürüdüklerini belirterek ''Okulumuzun yoluna asfalt dökülsün veya parke taşı kaplansın'' dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Köşk Çarşı Mahallesi Mahmut Şen Bulvarı’na yaklaşık 400 metre mesafede ve 350 öğrencisi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri ve velileri, okul yolunun yapılmamasını tepki gösterdi. Toprak yolun tam ortasında bulunan 5 rögar kapağının 30-40 santim yüksekte olması nedeniyle zaman zaman tehlike atlattıklarını ifade eden veliler, yolun bir an önce yapılmasını istedi.

Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'nda yeni binasına taşındığını belirten veliler, “Okula 1. sınıf olarak başlayan çocuklarımız, bu yıl 4. sınıfa gidiyor. 4 yıldır bu yoldan geçen araçların kaldırdığı toz ve toprağın içinde kalıyorlar. Yolun tam ortasında bulunan rogar kapakları ise kazaya neden oluyor. Daha önce burada birçok kaza atlatıldı. Yağışlı havalarda da zemini çamur kaplıyor. Bu yolun ivedi bir şekilde yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BŞB’NİN DİKKATE ALMASINI BEKLİYORUZ”

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yolun genişliğinin 12 metre üzeri olduğu için kendilerinin çalışma yapamadıklarını belirtti. Başkan Kılınç, “Bu yolu kullanan çocukların velilerinden gelen şikayetler nedeniyle, bozulan yolu zaman zaman iş makinesi ile düzeltiyoruz. Bu yol Aydın Büyükşehir Belediyesi (BŞB) sorumluluğunda olduğu için Köşk Belediyesi olarak hem biz, hem de kaymakamlık tarafında Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazdık ve Aydın Valimiz Ömer Faruk Koçak’a sorunu ilettik. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu dilekçelerimizi dikkate alıp, sorunu gidermesini bekliyoruz” dedi. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler