Takip Et

SON DAKİKA

"Barolar, 12 çocuğumuzun hakkını savunacak"

1 Aralık 2016, Perşembe 17:10

     


Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden 12 öğrenci ile ilgili, “Devlete emanet olan çocuklarımız, bir özel yurtta çıkan yangında birbirlerine sarılıp, cayır cayır yanarak öldüler. Şimdi meselemiz o çocukların hakkını aramaktır” diyerek davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınında hayatını kaybeden 12 öğrenci ile ilgili açıklama yaptı.

Stajlarını tamamlayarak mesleğe adım atan 4 genç avukatın ruhsat töreninde konuşan Bozkurt, yangında hayatını kaybeden çocukların haklarını, baroların savunacağını belirtti. Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlete emanet olan çocuklarımız, bir özel yurtta yangın çıktığında, insanlar kurtulabilsin diye hazırlanmış merdivene, kapının kolu olmadığı için ulaşamadıklarından, birbirine sarılıp cayır cayır yanarak öldüler. Onların çığlıkları buraya geldi. Edirne’ye de Kars’a da gitti. Birazcık vicdanı olan herkesin bağrı, onların aileleriyle beraber yandı. Şimdi meselemiz o çocukların hakkını aramaktır. Bizler avukatız. Halkın da hakkın da savunucusu bizleriz. Anayasa’da ne yazıyor? ‘Bu ülkenin çocuklarının öğrenim hayatları da canları da dokunulmazlıkları da devletin koruması altında olacaktır.’ Bu görev devleti yönetenlere anayasa tarafından verilmiştir. Eğer anayasada açık seçik yazmasına rağmen bu görev yerine getirilmez de küçücük çocukların ya da üniversite öğrencilerinin barınacağı yer devlet tarafından sağlanmaz, tarikatlara, cemaatlere, başka teşebbüslere terk edilirse o zaman çocuklar yanar."

"DEVLET GEREKENİ YAPMIYORSA..."

Devletin, her çocuğa barınma ve eğitim imkanı sağlaması gerektiğini belirten Bozkurt, "Gerektiğinde anne babalarından dahi çocuklarımızı koruma görevi bulunan devletimizin bunu yapacak gücü fazlasıyla vardır. Eğer bu yapılmıyor, çocuklarımız taciz ediliyor, yurtta dahi cayır cayır yanarak ölüyorsa onların hakkını koruma görevi bizlere düşmüştür" diye konuştu. Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukları kimsenin insafına terk edemeyiz. Devlet, anayasada belirtildiği şekilde, en yüksek kalitede eğitimi vererek, televizyona çıkıp ‘6 yaşında kız çocuğu evlendirilebilir’ diyebilecek sapıkların yetişmesine engel olmak için vardır. Devlet çocukların eğitim, sağlık, dokunulmazlıklarını korumak, sağlamak için vardır. Hep beraber biz avukatlar, barolar ne yazık ki bu acı olaylardan sonra bize düşen bu görevi yerine getirmek zorundayız.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler