Takip Et

SON DAKİKA

AY-SİAD'dan “İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon' konferansı

1 Aralık 2016, Perşembe 17:10

     


Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AY-SİAD) üyelerinin kişisel gelişimlerini artırmak ve ticari faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla başlattığı eğitim faaliyetleri 'İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon' konusu ile devam etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu kapsamda AY-SİAD üyeleri, Can Pide Restorant'ın toplantı salonunda Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hamza Kandemir’in konuşmacı olarak katıldığı “İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon” konulu etkinlikte bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz, 'kişisel gelişim' hakkındaki fikirlerini sunarak, toplantıda önemli bilgiler paylaştı.

"KİŞİSEL GELİŞİM, İNSANIN KENDİNİ YÜKSELTMESİDİR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz; “Kişinin kendini tanıması, hangi alanlarda ne durumda bulunduğunu belirlemesi ve eksik olduğunu düşündüğü alanlarda kendini geliştirmeye karar vermesi, kişisel gelişim sürecinin başladığı andır. Kişisel gelişim, her insanın şu anki hal ve durumundan kendisinin en yüksek hal ve durumuna geçiş yapmayı bilinçli olarak istediği anda başlar. Kişisel gelişim, insanın bulunduğu hal ve durumundan kendisinin en yüksek potansiyelini ortaya çıkartmasıdır. İşte bu sebepten dolayı da üyelerimizin kişisel gelişim ile birlikte ticari faaliyetlerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerin birinde yine beraberiz. Dernek olarak bir yandan projelerimizi yürütürken bir yandan da sosyal sorumluluk faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tabi bu faaliyetleri yürütürken de siz değerli üyelerimizin yeni fikirlerine, projelerine açığız. Eğitim alanında gerçekleştirmemiz gereken konuları belirlemede bizlere tavsiye ve görüşlerinizi beklemekteyiz” dedi.

"KOORDİNEYİ ORKESTRA ŞEFİ GİBİ YÖNETMEK GEREK"

“İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon” konulu sunumu gerçekleştiren Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hamza Kandemir; “İşletmelerde yapılan organizasyon içinde ‘Yöneltme’ en büyük faktörlerden biridir. Yöneltmeyi gerçekleştirirken güç, otorite, yetki, emir ve etkileme; yöneticinin üzerinde ağırlıklı olarak durması gereken etkenlerdir. Bu etkenleri gerçekleştirirken koordinasyonu bir orkestra şefi gibi yönetmek gerekmektedir. Aynı anda yüzlerce çalgının orkestrayı yöneten şefin kontrolünde tek bir sesi çıkarabilmesi gibidir. Bunun yanında kontrol ve denetimi gerçekleştirirken yöneticinin personele güvenmesinin iyi olduğunu ama kontrol etmesinin daha da iyi olduğunu bilmek gerekir. İşlerinizi yönetirken, kaos ortamında mutlaka stresinizi boşaltmanız gerekmektedir. Sosyal ve beşeri değişikliklere karşı sizlerin de değişime ayak uydurmanız gerekmektedir. Geleneksellikten uzaklaşıp yenilikçi düşünmek, her zaman işletmelerinize fayda getirir” diye konuştu.

Etkinlikte bu ay içinde Çine'de yapılan çalışmalar sonucunda derneğe üyelikleri gerçekleştirilen Ali Rıza Candan, Muhammet Demir, Kazım Coşar, Barış Öztürk, Fatih Sinar, Gökhan Uzunova, Muharrem Uysal, Cihan Akbaş, Mustafa Dönmez, Bilal Eraslan, Orçun Aladağ ve Barlas Tozar’a üyelik şiltlerini AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz takdim etti. (KAMİL KAZANKAYA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler