Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın'a yakışmıyor"

1 Kasım 2019, Cuma 18:04

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Aydın ihracatının 730 milyon dolar civarında olduğunu ifade ederken, "Bu rakam Aydın'a yakışmıyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KOSGEB tarafından Çine'de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ve AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz da katıldı. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'KOSGEB'in yeni vizyonu ile Aydın'ın KOBİ'leri dünyaya açılıyor' adlı toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın ihracatının 730 milyon dolar civarında olduğunu ifade ederken, "Bu rakam Aydın'a yakışmıyor" dedi. Savaş, "Biz neden Büyükşehir'e aday olduk? Çünkü kalkınma yerelde başlar. Aydın'da bir potansiyel var; tarım, turizm ve termal. Bu değerlerimizi gerçek anlamda işleyebilir ve katma değer yaratabilirsek, Aydın'ın önünü kimse alamaz. İnşallah bunu yapacağız. Büyükşehir'i iktidar ile uyumlu hale getirmek istedik çünkü Büyükşehir'in yatırımcı dostu olması lazım. Biz 17 yılda devlet olarak bir çok yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama iktidar ile birlikte hareket eden bir yerel yönetim olduğunda bu işler daha çabuk ve hızlı olur. Üretim kapasitesini artırmak istiyoruz. Aydın'ın ihracatı yaklaşık 730 milyon dolar civarında. Aydın'a yakışmıyor. Bereketli toprakları olan bu memleketimize yakışmıyor" dedi.

"REFAH ARTACAK İLİMİZ BÜYÜYECEK"

Aydın'ın ihracatını orta vadede 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Savaş, "Dibimizdeki Denizli'nin ihracatı 2.5 milyar dolar. Aydın'ı seracılık bölgesi yapmak istiyoruz. Gıda tedarikçisi haline getirmek istiyoruz. Hayvancılık entegre tesisleri olmasını istiyoruz. Ne kadar katma değer üretirsek o kadar refah artacak ve ilimiz büyüyecek. Bir ay önce çağrı yaptım, Aydın'ın 8 milletvekili, oda başkanları, rektör, valiliğin koordinasyonunda bir araya gelelim diye. İnşallah bu toplantıyı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"SİYASETÇİLERİN DE SUÇU"

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise, "Ülkemizi hem dışarıdan hem içeriden rahatsız etmeye devam ediyorlar. Ekonomik darbelere maruz kalıyoruz ama düzeltiyoruz. İnşallah daha da iyi olacak. Konumuz Aydın. Aydın'ımızın nasıl refaha kavuşturur, gelirini yükseltiriz? Bu toplantıda bunu konuşuyoruz. Aydın dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir şehir olarak tabir edilir, bunu her yerde söyleriz. Ne hikmetse geçen yılki katma değer üretimi 730 milyon dolar civarında. Bizlere bahşedilmiş çok değerli topraklarda yaşıyoruz. Aydın şehri verimli ama rakamlar çok düşük. KOSGEB'in ciddi bir bütçesi var. Aydın'ı KOSGEB yatırımları ile hak ettiği rakamlara ulaştırmalıyız. Daha çok ihracat yapar duruma gelmeliyiz. Ben bu konuda biz siyasetçilerin de suçu olduğunu düşünüyorum. Bir çok yatırım imkanı var ancak biz bu programları yeterince anlatamamışız" dedi.

"BU FIRSATI DEĞERLENDİRELİM"

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, "Düşük faizli krediler var, bir taraftan çeşitli ajans yatırım kredileri var. İnanılmaz çeşitli destekler var. Elbette bürokratik şeyler olacaktır. Bu durum minimum seviyeye inmiş durumda. KOSGEB'ten Çine olarak hakkımıza düşeni alırız inşallah. KOSGEB müdürümüz kendisi Çine'mizin damadı. Bu fırsatı değerlendirelim diyorum" diye konuştu.

"AYDIN'DA NEDEN TRAKTÖR ÜRETİLMESİN?"

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Çinelileri KOSGEB'in sağladığı faydalar ve imkanlar hakkında bilgilendirdi. KOSGEB'in çok avantajlı yatırım imkanları olduğunu belirten Dülger, "Ben istiyorum ki Aydın'da tarım aletleri üretilsin. Aydın'da neden traktör üretilmesin ki? Bir işletmemizin yaptığı bir makineyi gördüm, resmen robot yapmışlar. Tarlada her koşula göre ayak uyduruyor hatta uzaktan kumandalı. Bunu bir Aydınlı yapmış. Ben istiyorum ki kasaplar bir araya gelsin, entegre tesisleri kurulsun. Tekstil fabrikaları kurulsun. Biz projesi olan herkese yardımcı olmaya çalışacağız. Biz üretimden yanayız. Bu konuda bir şeyler üretmek isteyen, istihdam sağlamak isteyen herkesi müdürlüğümüze davet ediyoruz" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler