Takip Et

/>

SON DAKİKA

Özel Ege Liva Hastanesi ağrısız doğumda öncü

1 Kasım 2016, Salı 11:00

     


Aydın'da 2015 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Özel Ege Liva Hastanesi, 12 branşta 19 hekim ve 1 diyetisyen ile Aydınlıları sağlığına kavuşturmaya devam ediyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 2015 yılında iş adamı Halim Irmak ile Dr. Erdal Gezer ortaklığında kurulan Özel Ege Liva Hastanesi, Aydın’ın sağlık ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Genç, dinamik ve aktif bir ekiple çalışan Özel Ege Liva Hastanesi, aylık veya uzun dönem değerlendirmeler yaparak sağlık hizmeti sunum noktasında kendini yenilemeyi ve geliştirmeyi düzenli aralıklarla yapıyor.

12 branşta, 19 uzman hekim, 1 diyetisyen ile 2 ameliyathane salonu, doğum salonu, röntgen ve mamografi, biyokimya laboratuvarıyla modern bir sağlık kurumu olan Ege Liva Hastanesi'nde, hasta yakınlarının rahatlığı düşünülerek kantinden katlara servis de yapılabiliyor.

SON TEKNOLOJİYLE HİZMET VERİYOR

Aydın Ege Liva Hastanesi Başhekimi ve Anestezi Uzmanı Dr. Erdal Gezer, sağlıkta büyük atılımlar yapmak istediklerini belirterek, “Aydın’ı bilen ve uzun yıllardır bu yörede görev yapan hekimlerle kendi gücümüz ve olanaklarımızla sağlık anlayışımızı ileriki yıllarda genele yayma düşüncesindeyiz. Herkesin ulaşabileceği ve yaşadığı kentte sağlık sorununu çözebileceği bir noktada, bir hastanede kendimizi görmeyi arzu etmekteyiz” dedi.

Dünya standartlarına uygun son teknolojiyi kullandıklarını belirten Gezer, “Kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla sağlık faaliyetlerimize başladık. Son teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathanelerimiz, görüntüleme ünitelerimiz, laboratuvarımız, yoğun bakımımız, yenidoğan yoğun bakımımız, modern dinlenme alanları ve konforlu hasta odalarımızla Özel Ege Liva Hastanesi olarak hizmet veriyoruz” diye konuştu.

AĞRISIZ DOĞUMDA ÖNCÜ

Korkulu doğum sancıları yerine ‘epidural anestezi’ yöntemiyle anne adaylarının ağrısız doğum yapabildiklerini söyleyen Gezer, “Doğum korkusu yaşayan pek çok kadın, bu sistemle korkusunu yendi. Anne adayları, korkutucu doğum sancılarının yerine güven ve konfor içinde çocuklarını kucaklarına almaktadır. Bu konuda hastalarımızın memnuniyeti bizi de mutlu etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağrısız doğumla tercih edilen bir hastane olan Özel Ege Liva Hastanesi, doğumdan itibaren yenidoğan bebeklerin büyüme ve gelişmelerinin takibi ile olası sağlık sorunlarının tedavisini özenle yapıyor. Dr. Gezer, Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile anneleri normal doğuma teşvik ettiklerini ve hekim olarak şartlar uygun ise kadınlara normal doğum yapmalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

DOĞUM AĞRISI TARİH OLDU

Epidural anesteziden bahseden Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağrı hissini ortadan kaldırmak için normal doğum esnasında yapılan bölgesel anestezi şeklidir. Epidural anesteziye halk arasında prenses doğum da deniliyor. Anne adayının oturur pozisyonda iken beldeki uygun bölge küçük bir iğne ile lokal anestezik uygulanarak uyuşturulduktan sonra epidural aralığa ince plastik bir katater yerleştirilir. Bu kataterden verilen lokal anestezik ilaç ile ağrının algılanması engellenebilir. Böylece anne adayı doğum eylemine, ağrı duymadığı için daha etkin şekilde katılabilir.”

Gezer, normal doğumun en çok korkulan yanının doğum ağrıları olduğunu, pek çok kadının bu ağrıları yaşamamak için sezaryen doğumu tercih ettiğini belirtti. Gezer, anne adaylarınıneEpidural anestezi yöntemi ile ağrısız anneliğe ulaşabildiğini söyledi.

Güler yüzlü hizmet verdiklerini belirten Gezer, “Hasta, kapıdan girdiği andan itibaren hasta kabulden, hasta polikliniğe, doktordan sekreterine, kat sekreterinden hemşiremize kadar hep güler yüzle karşılanıyor" dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler