Takip Et

SON DAKİKA

Çürükleri ayıklayalım

1 Nisan 2020, Çarşamba 11:22

     


Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlara 'seç-al' yasaklanırken sebze ve meyveler poşete girdi, ancak vatandaşlar poşet içerisinden çıkan çürüklere isyan etmeye başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınının Türkiye'de de yayılmasının ardından semt pazarlarında da sıkı önlemler alındı. Hijyen kuralları gereği pazarcıya eldiven ve maske takma zorunluluğu getirilirken, vatandaşlara da 'seç-al' yasaklandı. Ancak rastgele ürün dolduran pazarcıyla müşteriler arasında 'çürük', 'ezik' ya da 'küçük' tartışması yaşanmaya başlandı. Çine'nin Yağcılar Mahallesi'nde yaşayan Hidayet Teker'in pazardan aldığı elmalar, Karpuzlu'da yaşayan Cengiz Kunduz'un ise pazardan almış olduğu portakallar çürük çıktı.

"BU YAPILAN İNSANLIĞA SIĞMAZ"

Vatandaşlar, poşetlenen gıda ürünlerinin yetkililer tarafından sıkı denetlenmesini ve halka çürük ürün satan pazarcılara cezai işlem uygulanmasını talep ederken Hidayet Teker, "Koronavirüs önlemleri kapsamında herkesin gıda ürünlerine dokunmaması, gıda ürünlerinin poşet içerisinde satılması sağlık açısından son derece iyimser bir gelişme ancak aldığımız ürünleri biz göremediğimiz için bazı duyarsız pazarcılar bunu fırsat bilerek bizlere çürük ürün satmış. Bu yapılan insanlığa sığmaz. Paramız ile almış olduğumuz meyveleri çocuklarımıza yediremedik. Çürük satan pazarcıları halk olarak kınıyor ve uyarıyoruz" dedi. Ayrıca vatandaşlar pazarda denetimlerin sıklaştırılmasını ve poşetlere çürük yerleştirilmesine müsaade edilmemesini isterken, halka çürük satan pazarcılara ise cezai işlem uygulanmasını istiyor. (OSMAN YURTTAŞ)

 

ÇOK OKUNAN HABERLERİ

Koronavirüs salgınında ölü sayısı 42 bin 345’e yükseldi
Kıvanç Tatlıtuğ hastaneye kaldırıldı!    
Karantinadan kaçan şahsı ağabeyi ihbar etti, polis yakaladı
Bugün çeyrek altın, gram altın fiyatları anlık ne kadar?
Uzmanlar uyarıyor: Coronavirüs günlerinde lens takmayın







 
Son Eklenen Haberler