Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın çiftçisi destek bekliyor"

1 Nisan 2020, Çarşamba 13:18

     


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bu dönemin üretim mevsimi olduğunu ifade ederek "Çiftçinin hali perişan. Tarım için ek destek paketi bir an önce açıklanmalı. Aydın'ın pamuk ve çilek üreticisi destek ve çözüm bekliyor" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Koronavirüs salgınından çiftçilerin de etkilendiğini dile getiren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Çiftçi en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Bu nedenle bazı çalışmaların yapılması lazım. Üreticinin Ziraat Bankası ve tarım krediye tüm borçları faizsiz olarak en az bir yıl ertelenmeli, ertelenen borçlar da üç yıl ödemeli olarak yeniden yapılandırılmalı" dedi.

"MAZOT VE GÜBREYE KDV İNDİRİMİ GELMELİ"

Bülbül, "Çiftçinin enerji borçlarının tarımsal destekleme ödemelerinden mahsup edilmesine son verilmeli, üretime ilişkin borçları nedeniyle enerji ve su kesintisi yapılmamalıdır. Tarımsal girdilerde ise indirim yapılmalı, çiftçinin kullandığı mazot ve gübreye KDV indirimi gelmelidir" diye konuştu.

"ÇİFTÇİNİN SESİNE KULAK VERİN"
2019 destek ödemelerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade eden Bülbül, "Tarım için ek destek paketi bir an önce açıklanmalı. Aydın'ın pamuk ve çilek üreticisi destek ve çözüm bekliyor. Bu önlemler alınmazsa üretim durma noktasına gelebilir. Çiftçinin sesine kulak verin" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler