Takip Et

SON DAKİKA

Söke'de mesleki eğitimin geleceği görüşüldü

1 Şubat 2017, Çarşamba 10:04

     


Söke’de mesleki eğitimin güçlenmesi amacıyla kurum ve kuruluşların, meslek eğitimi veren okullarla işbirliği yapmasını öngören protokol kapsamında istişare toplantısı yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ortak akıl ve istişarenin yapıldığı toplantıda meslek liselerine olan talebin giderek azaldığı, bu azalmaların nasıl önüne geçilebileceği ve öğrencilerin meslek liselerine nasıl yönlendirileceği konuları görüşüldü. Ayrıca öğrencilerin staj dönemlerinin daha verimli hale getirilmesi gibi konularda öneriler dile getirildi ve meslek okulları, öğrenciler ve işverenlerin yaşadığı sıkıntılar ele alındı. Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan mevcut bölümlerin ilçenin ekonomik lokomotifi olan tarıma dayalı, kalifiye eleman yetiştirebileceği belirtilirken, Söke Ziraii Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım Ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM)’in altyapıya sahip olduğu vurgulandı.

 

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, başkanlığında Söke Kaymakamlığı salonunda gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu toplantıya; Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke’de bulunan sivil toplu örgütleri temsilcileri, oda başkanları, okul müdürleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

 

TARIMA DAYALI MAKİNELEŞME

Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin staj konusunda sıkıntı çektiğini ifade eden Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Ünal, “İş yerlerine staj için giden öğrenci ve bunu kabul eden iş yerlerine bir miktar maddi destek sağlanırsa iş yeri sahibini ve öğrencileri cezbedecektir. Endüstri Meslek Lise öğrencilerinin robot projeleri var. Bizim bu robotları tarıma entegre ederek mekatronik hale dönüştürmemiz için burada bölüm açılabilir. Böylelikle bu sektöre ihtiyaç olan personel yetişmesine faydalı olacaktır. Söke pamukla gündemde olan bir yer. Bu bağlamda yeni çırçır fabrikaları açılıyor, bununla birlikte çırçır ustası ihtiyacı da artıyor. Devletimizin de tarım politikasında pamuk üretiminin artırılması söz konusu. Endüstri Meslek Lisesi’nin bir bölümüne çırçır ustası veya yardımcısı belgesi verilebilirse çok faydalı olacaktır.” dedi.

Toplantıda dile getirilen konuları not aldıran Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, mesleki eğitimin güçlenmesi için öne çıkan başlıkları ilgili makamlara ileteceklerini ifade etti. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler