Takip Et

SON DAKİKA

“Germencik’in kaybedecek 5 senesi daha yok”

29 Mart 2024, Cuma 14:11
Son güncelleme: 29 Mart 2024, Cuma 18:01

     


Seçime az bir zaman kala, Germencik Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Halit Germen, mitinglerine hız kesmeden devam ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Büyük Germencik Mitingi ve Kortej yürüyüşünde yoğun bir kalabalıkla bir araya gelen ve coşkuyla karşılanan Germen, Kavak mevkiindeki mitinginde Germencik halkına şunları söyledi:

“Germen ordusu, projeler, ekibimiz, anamızın duası burada. Kim yapacak bu işleri? Biz yapacağız, biz hep beraber yapacağız. Halit abinizin sözüdür, Halit kardeşinizin sözüdür, 1 Nisan’da onlara hep beraber cevabını da vereceğiz. Halit abinizin, Halit başkanın sözüdür. Ayırmadan, ayrıştırmadan, 45 bin nüfusun başkanı olacağım. Onların da başkanı olacağız. Herkesin başkanı olacağız. Şimdi onlar bu işleri çok iyi biliyorlar ama ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Onlar, pankart yırtıyorlar, afiş yırtıyorlar, kavgaya, dövüşe çağırıyorlar. Montaj yapıyorlar, arabaları çiziyorlar ama bir sürü laflar söylüyorlar. Biz belediyelerin işletmelerini ona verecekmişiz. Arazileri buna verecekmişiz, biz belediyenin tekrar ve tekrar söylüyorum hiçbir işletmesini bir Allah‘ın kuluna vermeyeceğiz. Bir Allah’ın kulu belediyenin mallarını satmayacak. Onlar da aynısını demişti, Özlem Çerçioğlu gelmişti, el kaldırmışlardı; ‘satmayacağız, satmayacağız’ diye. Ama maalesef sattılar, beş yıldır bir tane çivi çakmadılar. Bu Germencik halkı onlara sormaz mı hesabını? Şimdi, dediğim gibi beş yıldır çivi çakmadılar, yanında beş tane meclis üyesi, şu an üç tanesi mevcut yanında. 4 buçuk yıldır madem Fuat Öndeş kötü yönetiyor da niye sesinizi çıkarmadınız kardeşim? Niye ses çıkarmadınız? Aklınız başınıza yeni mi geldi? Ondan sonra diyorlar ki Fuat Öndeş benim yanımdaymış. Fuat Öndeş’in kimin yanında olduğu belli. Biz Cumhur İttifakı’yız, biz Germen ordusuyuz. Biz bize yeteriz. Biz yapamayacağımız, tutamayacağımız sözleri, kesinlikle vermiyoruz. Biz yapamıyorsak, iş olmuyorsa kardeşim bu işiniz olmuyor deyip kimseyi de kandırmayacağız. İnşallah beş senede değil, iki gün sonra bitiyor. İki gün sonra nasıl bakacaksınız insan yüzüne? Nasıl burada Kavak’ta gelip çay içeceksiniz çok merak ediyorum. Şimdi dediğim gibi 1 aydır 30 tane mahallemizi tek tek dolaştık. Oradaki eksikleri söyledik, notlarımızı aldık. Yine Germencik’imizin de 6 tane mahallemizin çok büyük ihtiyaçları var. Maalesef Germencik 5 yıldır hizmete aç olduğu için, inşallah bunları da biz yapacağız. Projelerimizi onlara göre hazırladık vatandaşlardan gelen taleplere göre hazırladık öyle kafamıza göre proje hazırlamadık. Siz beş yıldır beş tane proje sunamadınız. Ondan sonra çıkmışlar, hizmet edeceklermiş. Benim gibi 15 tane yapma, bari beş tane proje sun, değil mi? Tam yapacaklardı, biz çıktık ortaya. Bizim kalbimiz temiz, benim Germen ordumun kalbi temiz, yüreği temiz, Cumhur İttifakının gönlü güzel.”

Germencik’teki kapalı pazar yeri ve otopark sorununa da değinen Halit Germen, “Germencik’imizin yıllardır yapılmayan dile bile getirilmeyen hep beş senede bir dile getirilen maalesef çok acil ihtiyaç olan bir tane güzel modern kapalı pazar yerine ihtiyacı var ama maalesef yapmadılar. Ne büyükşehir belediyesi, ne Germencik Belediyesi, kim yapacak bunu? Biz yapacağız biz. Germencik’imizin yine aynı şekilde çok büyük ihtiyaçlarından bir tanesi, çarşı merkezde ve her yerde otopark sorunu. Bununla ilgili de projelerimizi hazırladık size sunduk. İnşallah bunu da biz yapacağız biz” dedi.

Sokak hayvanlarına olan hassasiyetini anımsatan Germen “Onlar da bir can, onlara çok güzel barınak yapıp, onları da sıcacık yuvalarına kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

36 mahallede doğalgaz ihtiyacına dikkat çeken Halit Germen “İnşallah onu da Enerji Bakanlığı’yla birlikte biz yapacağız” diye konuştu.

Öğrencilere burs imkânı sağlayacağını da kaydeden Germen, gençlere “Halit Germen sözü” verdi.

Miting sonrası tvDEN mikrofonuna konuşan Germen, Germencik’te yaşayan vatandaşlara “Germencik halkına son olarak az önce de söylediğim gibi ayırmadan ayrıştırmadan 45 bin nüfusun belediye başkanı olacağım inşallah. Bununla ilgili de buradan Halit Germen sözüdür. Son iki gün kaldı, yani projelerimiz belli, ekibimiz belli, amacımız hizmet etmek. Maalesef Germencik’in kaybedecek bir 5 senesi daha yok. İnşallah 1 Nisan’da o kaybetmiş olduğu yılları tekrar benimle, ekibimle Cumhur İttifakıyla kazanacak. Aydın’da Mustafa Savaş, Germencik’te Halit Germen diyorum” diyerek konuştu. (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler