Takip Et

SON DAKİKA

TARİŞ, elektrik giderlerine GES panelleriyle çözüm bulacak

30 Kasım 2016, Çarşamba 11:54

     


S.S. 46 No’lu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 2015-2016 iş yılı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Tolga Önal, kooperatif ortaklarını 2017 içinde hayata geçirecekleri projeler konusunda bilgilendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

12 gündem maddesinin oy birliğiyle karara bağlandığı Olağan Genel Kurul'a 90 ortak katılırken toplantıda konuşan S.S. 46 No’lu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Ünal, sezon boyunca 600 bin liralık elektrik tüketildiğini, tesise kazandıracakları güneş enerji santrali (GES) panelleriyle bu masrafın önüne geçeceklerini açıkladı. Önal, her yıl kasım ayında düzenlenen Aydın Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın Şubat 2017'de kendilerinin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi.

“PAMUK ALIMINDA YÜZDE YÜZ ARTIŞA ULAŞTIK”

28 Ekim 2015 tarihinde göreve seçildiklerinden bu yana büyüme çıtasını yükseltmek için radikal kararlar aldıklarını söyleyen Başkan Önal, “Göreve seçildiğimiz yaklaşık bir yıllık sürede, kooperatifimiz olarak birçok işi sizlerin sayesinde başardığımıza inanıyoruz. Bugün geldiğimiz bu noktada kooperatifimizin gübre, ilaç, tohum satışlarında yüzde yüzlere varan bir artış gösterdiğini siz değerli ortaklarımız sayesinde gördük. Ayrıca kooperatifimize duyulan güven sayesinde gerek ortak, gerekse ortak dışı aldığımız pamuk miktarında da yüzde yüzlere varan bir artış gösterdik. İnşallah görev süremiz boyunca bu rakamları daha da yukarı çekmek ve sizlere daha iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için çalışacağız” dedi.

“HİÇBİR ORTAĞA YA DA ÖZEL ŞİRKETE BORCUMUZ YOK”

Göreve geldikleri bir yıllık sürede 695 bin liralık zirai ilaç, 1 milyon 933 bin liralık kimyevi gübre ile 377 bin liralık tohum satışıyla son yılların rekorunu kırdıklarını kaydeden Başkan Önal, “Ayrıca yıllardır yapılamayan, faizsiz, 6 ay vadeli akaryakıt satışlarımızda da yaklaşık 230 bin liralık bir rakama ulaştık. Yine de bununla yetinmeyip bu sene sadece 1 dilim verebildiğimiz nakdi kredi dağıtımından ortaklarımıza 614 bin lira kredi dağıtımı yaptık. Ayrıca bu sezon alınan kütlü pamuk miktarını da bugün itibariyle 8 milyon 900 bin kilograma çıkardık ve halen alımlarımız devam etmektedir. Alınan pamuğun yaklaşık 6 milyon 300 bin kilogramının hesabı, ortaklarımız tarafından kesildi. Hiçbir ortağımıza ve ortak dışı üreticilerimize borcumuz bulunmamaktadır. Sadece ortaklarımıza değil hiçbir özel şirkete, elektrik, su, gaz gibi borcumuz bulunmamaktadır” dedi.

“2004 YILINDA KAPANAN MAĞAZAMIZI YENİDEN AÇTIK”

Kooperatifin SGK prim ve vergilerini zamanında ödeyerek örnek bir kooperatif olduğunu ispatladığını vurgulayan Önal, “Örnek kooperatif olmamız sonucunda kooperatifimiz ortaklığından ölüm nedeniyle hariç, hiç kimse kooperatifimizden ayrılmak istememiştir. Aksine iki yeni ortağımız dahil, yirmi iki kişi kooperatifimize ortak olmuştur. Yine kooperatifimizin daha işlevsel çalışması için eskimiş ve sürekli arızalanarak masraf çıkaran makinelerimizi yeniledik ve 1 adet telehandler, 1 adet forklift ve 1 adet panelvan tarzı araç satın aldık. 2004 yılında kapatılan, 12 yıldır açılamayan TARİŞ markalı ürünlerin satıldığı satış mağazamızı faaliyete geçirdik. İnşallah mağazamızı daha da büyüterek daha fazla çeşidi satış mağazamızda siz değerli ortaklarımıza ve dışarıdan gelen müşterilerimize sunacağız” diye konuştu.

“TÜKETTİĞİMİZ ELEKTRİĞİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Aydın, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için Kobi Fuarcılık firması ile anlaşma imzaladıklarını ve bu seneki fuarın 2017 Şubat ayı içerisinde TARİŞ Pamuk Kooperatifi tesislerinde yapılacağını belirten Önal, “İki önemli projemiz var. Ön tarafımızda atıl durumunda olan arsalarımıza, kooperatifimize uzun yıllar gelir getirecek projeler üzerinde çalışmaktayız. İkincisi de kooperatifimizde kullandığımız yıllık en az 500-600 bin liralık elektrik enerjisini, çatılarımıza kuracağımız güneş panelleriyle üretmeyi planlıyoruz. Bu iki önemli projeyi hayata geçirebilirsek kooperatifimiz açısından hem uzun yıllar hizmet edecek iki önemli tesise sahip olmuş oluruz hem de mali olarak çok güçlü bir kooperatif oluruz. Sonuç olarak bu 1 yıllık sürede ben değil biz bilinciyle bir şeyler yapmaya çalıştık. İnşallah kalan görev süremizde kooperatifimizi daha iyi noktalara getirmek için çalışacağız” cümleleriyle açıklamasını noktaladı. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler