Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Ticaret Borsası MIND 4. toplantısına katıldı

30 Kasım 2016, Çarşamba 14:30

     


Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Aydın Ticaret Borsası'nın, tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin uluslararasılaştırılmasını, yeni ticari ağlar ve pazarlar geliştirme kapasitelerini artırmayı amaçlayan Avrupa Birliği Projesi olan M.I.N.D’ ın dördüncü toplantısı, İspanya ESPAITEC Danışmanlık ve Ar-Ge şirketinde gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Genel Sekreter Çimen Mutlu ve Proje Sorumlusu Fevzi Çağrı Menderes ve Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatörü Reyhan Türkmen, projenin Türkiye ortağı olarak kurumlarını temsilen toplantıya katılım sağladılar.

Proje hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, 5 ayrı ülkeden 10 proje ortağının katıldığı Pazarlama, Uluslararasılaşma ve Kalkınma (M.IN.D. Marketing, Internationalization & Development) Projesi'nin Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık projesi olduğunu söyledi.

İSTİKRARLI BİR AVRUPA AĞI

Projenin amaçlarının, kurumsal, ekonomik ve eğitim açısından istikrarlı bir Avrupa ağı oluşturmak; Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profilini analiz etmek, tasarlamak, test etmek, doğrulamak ve yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Bosnalı, ayrıca KOBİ’lerin (tarımsal gıda alanında faaliyet gösteren) uluslararasılaşma işlemlerini desteklemek, pazar fırsatlarını belirlemek ve ilgili stratejilerin kabulü için iç ve dış yatırım kaynaklarını analiz etmek, uluslararası pazarlama stratejilerini belirlemek, ihracat planlarının belirlenmesinde KOBİ’lere rehberlik etmek, MIND projesinde geliştirilecek yaygın eğitim standartlarının geçerliliğini sağlamak; açık öğretim materyallerini kullanarak öğrenmede dijital entegrasyonu artırmak, KOBİ’lerin uluslararası korunmasında stratejik planlamaya yönelik rekabet edebilirliklerini sağlamanın da projenin diğer amaçları olduğunu kaydetti.

2016 Temmuz ayında Madrid’te İspanya için, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen proje toplantısının devamı niteliğinde, Castellon’da gerçekleştirilen 4. toplantıda, proje ortakları proje sonunda oluşturulacak açık kaynak kütüphanesi için seçmiş oldukları konular ile ilgili araştırmalarını ve kendi dillerine çevirilerini tamamlayarak, gelecek toplantı için yeni görevler hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Bosnalı, ''Proje tamamlandığında proje web sitesi http://mind.prismsrl.it/tr/ üzerinden pek çok dilde uluslararasılaşma konularında kapsamlı bir açık kaynak kütüphanesi oluşacaktır. Aydın Valiliğimiz ile birlikte çok uluslu bir proje ağı içerisinde yer almaktan gurur duydum" dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler