Takip Et

SON DAKİKA

“Türkiye’nin yüzde 5 peynir üretimi Buharkent’ten sağlanacak”

30 Ekim 2020, Cuma 10:32

     


Buharkent’te yapımı devam eden fabrikalarında inceleme yapan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye’nin yüzde 5 peynir ihtiyacını Trakya’daki fabrikamızdan karşılamaktayız. Buharkent’teki fabrikamız tamamlandığında bunu ikiye katlayıp peynir sektöründe yüzde 10 üretime ulaşacağız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı hızla devam eden Kaanlar Süt, Gıda, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin inşaat alanında inceleme yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bölgeye büyük katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ BİR NOKTASI OLMA YOLUNDA BUHARKENT HIZLA İLERLİYOR”

İlk Olarak Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kemal Ülkü, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ile AK Parti ve MHP’nin İlçe Başkanları ve meclis üyeleriyle bir araya gelen MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, bölgenin üretim açısından oldukça elverişli olduğunu belirtti. Düzenlenen yemek organizasyonu sonrası Buharkent OSB alanında yapımı devam eden Kaanlar Şirketine ait fabrika alanında incelemeler yapıldı. Kaanlar Süt, Gıda, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak süt mamulleri ve zeytin ürünlerinin tarladan sofraya ulaşan aşamaların tamamını gerçekleştirdiklerini belirten Abdurrahman Kaan, “Biz ikinci yatırımımızda Buharkent’i seçtik. Buradaki yatırımımız hızla devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla bölge halkı bunu biran önce bitirmemizi istiyor ve heyecanı var. İnşallah Allah utandırmasın biz de biran önce bitirmek istiyoruz ve Türkiye’de öncü bir firmayız. Dünyaya örnek bir tesis burada olacak. Günlük bin ton süt işleme tesisini burada hizmete başlatmış olacağız. Her türlü planlamalarımızı yaptık ve anlaşmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bitkisel üretimden tutun, çiftliklere kadar bir çok aşamada da tabi ki yatırımcılar bu bölgeye gelecektir. Böylelikle bölgede istihdam sağlanacak. Ticarette Türkiye’nin güçlü bir noktası olma yolunda Buharkent hızla ilerliyor” dedi.

“BUHARKENT ÇEVRESİNDE DE 10 BİN AİLE İLE ÜRETİM YAPMIŞ OLACAĞIZ”

Yatırımcıların üretimin sürekliliği noktasında fizibilite çalışması yaparak yatırımlarını yaptıklarını belirten Kaan, “Bölge, lokasyon olarak uygun, ham madde konusunda da oldukça zengin olduğunu tespit ettiğimiz için Buharkent’e böyle bir tesis yapımına karar verdik. Bölge’nin iklim şartları da oldukça elverişli. Burada 2-3 çeşit ürün hasat şansı mevcut. Sürdürülebilirliği sağlamak adına bu çok önemlidir. Sadece 3-4 ay ham madde tedariki ile iş yapma olasılığı olamaz. Doğu illerimizde bunu görüyoruz. Biz Türkiye’de TÜK verilerine göre yüzde 5 peynir üretimine sahip bir işletmeyiz. Nasip olursa buradaki üreticimiz ile birlikte bunu ikiye katlamış olacağız. Aynı zamanda bu fabrikada 500 kişi çalışacak. Biz Trakya’daki fabrikamızda yaklaşık 13 bin ailenin üretimini sanayi üretimine çevirmiş oluyoruz. Buharkent çevresinde de 10 bin aile ile üretim yapmış olacağız. Tavsiyemiz bölgede çiftlik bazında süt üretiminin artırılması. Bu sayede biz burada hem kaliteli ürün temin etmiş olalım hem de ham madde konusunda sıkıntı yaşamamış olalım. Böylelikle bölgede katma değer artmış olsun” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’IN EN KÜÇÜK İLÇESİ SEKTÖRÜNDEKİ EN BÜYÜK 2 FİRMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kaanlar Süt, Gıda, Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sahiplerine teşekkür ederek, “Ben aynı zamanda Buharkent OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Göreve geldiğimizde bu OSB alanı için çok büyük engel ve sorunlarla karşılaştık. Bu zorlukları aşarak 198 tane kamulaştırma gerçekleştirdik burada. 2014’de Belediye Başkanı seçildikten sonra mesaimizin büyük bölümünü buraya ayırdık. Tanıtım ve güven sayesinde buraya birçok yatırımcı buraya geldi. Şuan geldiğimiz noktada kamulaştırmaları tamamen bitirdik ve OSB alanının tamamı dolmuş durumda. Aydın’ın en küçük ilçesi Buharkent, sektöründeki en büyük 2 firmaya ev sahipliği yapıyor. 150 bin metrekare kapalı alanı olan Seval Kablo fabrikası burada üretime başladı. İkincisi de Türkiye'nin en büyük peynir işleme fabrikası Kaanlar Süt Tesisi de burada fabrikalarının yapımına devam ediyor. Bu yatırımcılarımızı buraya çektiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler