Takip Et

SON DAKİKA

Büyükşehir, Aydın tarımını geliştirecek

30 Mart 2017, Perşembe 11:13

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın tarımını geliştirmek, sorunlarını çözmek amacıyla çalışma başlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, CHP, MHP ve AK Parti'li belediye meclisi üyelerinin verdiği önerge doğrultusunda 17 ilçenin ziraat odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini rapor haline getirecek. Hazırlanan rapor doğrultusunda Aydın tarımının fotoğrafı çekilecek.

 

AYDIN TARIMININ FOTOĞRAFI ÇEKİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, Haller Şube Müdürü Erdal Erkan ve Ziraat Mühendisi Eren Çoban ile birlikte 17 ilçede gerçekleştirecekleri ziyaretleri Efeler'den sonra Karacasu Ziraat Odası Başkanlığı’nda sürdürdü. Oda Başkanı İsa Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, “Üç siyasi partinin belediye meclisi üyelerinin birlikte verdiği önerge üzerine tüm ilçelerde tarımla ilgili sorun ve çözüm önerilerini görüşüp karşılıklı istişare ediyoruz. Ziraat odalarının sorunlarını ve taleplerini raporlayarak, Aydın tarımının fotoğrafını çekmiş olacağız. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda siyasi parti gözetmeksizin önemli bir adım atarak her zaman üreticin yanında olduğunu göstermiştir. Hazırlayacağımız rapor doğrultusunda ileriye dönük, kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yapılacak. Aydın’ın yetiştirdiği ürünlerin markalaşması sağlanacak” dedi. Arslan, Efeler'den sonra Karacasu'da sürdürdükleri ziyaretlerin, sırasıyla Buharkent ve Yenipazar ile belirli programlar dahilinde tüm ilçelerde devam edeceğini bildirdi.

 

KARACASU’YA ŞİŞELEME PAKETLEME TESİSİ KURULMASINI TALEP ETTİ

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, sorun ve taleplerini yerinde tespit ettikleri için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı'nın, Aydın tarımında öne çıkmış ve en çok faaliyet gösteren bir oda olarak önceliği kendilerine verdiğini belirten Başkan Sevinç, Aydın genelinde üreticilerin ortak sorununun, ürettikleri ürünün para etmemesi, üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının büyümesi olduğunu söyledi. Üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının kapanması amacıyla Karacasu Ziraat Odası olarak geçen yıl patentini aldıkları ‘Antik Afrodisias’ markası adı altında ilçelerinde şişeleme ve paketleme tesisi kurulmasını isteyen Başkan Sevinç, "Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile böyle bir tesisin kurulması halinde Aydın’da markalaşmaya gidilecek ve üretilen ürünlerin katma değeri artmış olacak. Geçtiğimiz Hafta Zeytin Üreticileri Birliği'ni kurduk. Birlik veya ziraat odası bünyesinde kurulacak olan ambalajlama, paketleme tesisi ile sadece Karacasu değil, Aydın da kazanmış olacak" dedi.

Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, ziraat odasının bu talebine sıcak baktıklarını, bunu rapor edip fizibilite çalışmalarından sonra sonucu kendilerine bildireceklerini ifade etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler