Takip Et

SON DAKİKA

Tariş Pamuk Kooperatifleri mali kongreye gidiyor

29 Kasım 2016, Salı 08:00

     


Aydın’da S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne bağlı 18 kooperatif, pamuk hasat sezonunun sona ermesiyle birlikte mali genel kurula gidiyor.

Kooperatiflerin çalışma politikalarının ve stratejilerinin belirleneceği, 2015-2016 iş yılındaki faaliyet raporunun oylamaya sunulacağı mali kongrelerde, 2016-2017 iş yılına ait bütçe taslakları da karara bağlanacak.

“BİRLİK, LOKOMOTİF KOOPERATİFLERİN ÜZERİNDEN BASKIYI ALMALI”

Söke’de bu yıl 14 milyon kilo pamuk alımı gerçekleştirdiklerini söyleyen ve mali genel kurulun tüm kooperatif ortaklarına hayırlı olmasını temenni eden S.S. 131 No’lu Söke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, “Aydın genelinde Söke ile birlikte, Koçarlı, Nazilli, Aydın pamuk kooperatifleri bu yıl 37 milyon kilogram pamuk alımı gerçekleştirdi. Bu dört kooperatif, Aydın’da lokomotif görevi yapıyor. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi başta olmak üzere Tariş Pamuk Birliği’nin görevini bu dört kooperatif yerine getiriyor. Mali kongrelerimizin ardından Tariş Pamuk Birliği’nin, Aydın’daki bu dört kooperatifin üzerinden baskıyı almasını ve önümüzü açmasını istiyoruz. Kooperatiflerden bu baskı alınmazsa Tariş Pamuk Birliği, kendisi bittiği gibi bizleri de batışa sürükleyecek” diye konuştu.

Ege Bölgesi’nde S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne bağlı toplam 44 kooperatiften 18’inin bulunduğu Aydın’da 28 Kasım itibariyle mali kongreye gidecek kooperatifler şunlar: Atça, Aydın, Başaran, Bozdoğan, Buharkent, Çine, Dalama, Germencik, Horsunlu, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuyucak, Moralı, Nazilli, Söke, Umurlu, Yenipazar. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler