Takip Et

SON DAKİKA

“Dersimiz tarım, konumuz pamuk”

29 Kasım 2016, Salı 14:01

     


S.S. 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifinin 2015/2016 Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da konuşan S.S. 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, “Dersimiz tarım, konumuz pamuk” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin idari binasında gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Celal Özden, katip üyeliklerini Muharrem Ancın ve Mehmet Emin Serter yaptı. Genel Kurul'da görüşülen gündem maddeleri oy birliği kabul edildi.

Çineli çiftçilere seslenen Başkanı Mustafa Akdam, tarlaların mısırdan bıktığını, pamuk ekiminin başlaması gerektiğini vurguladı. Akdam, pamuk ekimi yapan üreticilerin hiçbir şekilde makine ile toplama sıkıntısı yaşamayacaklarının sözünü verdi.

''MAKİNE SIKINTISI YOK''

Çiftçinin mısır ekimine işçiliği basit olduğu için yöneldiğini söyleyen Başkan Adam, “Bugün dersimiz tarım, konumuz ise pamuk. Pamuğa geçtiğimizde bu ekonomin çok çok düzeleceğini iyi biliyoruz. Sizlerle beraber bu konuda istişare edeceğiz. Kooperatif olarak 2005 yılında 6 milyon 93 kilogram, 2006 yılında 3 bin 12 ton, 2012 yılında 637 ton, 2013 yılında 58 ton, 2014 yılında 37 ton ve 2015 yılında da 15 ton pamuk almışız. Buradan şu sonuç çıkıyor. Demek ki her geçen yıl pamuk ekimi düşmüş. Artık tarlarımız mısır yapmaz oldu. Pamuk toplamada makine sıkıntımız yok. Mısırın işçiliği kolay olduğu için herkes mısıra yöneldi. Bu benim için de geçerli. O yüzden pamuk ekimine tekrar dönmeliyiz” dedi.

Başkan Akdam ve ortaklar pamuk toplama makine sahipleriyle birlikte fikir alış verişinde bulundu.

Genel Kurul'a CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Denizbank Çine Şube Müdürü Okşan Parlak, muhtarlar ve ortaklar katıldı. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler