Takip Et

SON DAKİKA

My Misland tamam, sırada Ütopya Rezidans var

29 Temmuz 2015, Çarşamba 20:00

     


İnşaat sektörünün liderlerinden Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat, Efeler’deki My Misland 1. ve 2. Etap projesini tamamlamasının ardından şimdi İncirliova’da Ütopya Rezidans projesine başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da yaptığı çok sayıda inşaat ile sektörün zirvesinde yer alan firmalardan biri olan, Salim Subaşı’nın kurduğu Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat, Efeler ve İncirliova’da yaptığı prestijli projelerin ardından ilk rezidansını Ütopya Rezidans projesi ile son yılların inşaat alanında gelişen ilçesi İncirliova’ya yapıyor. Efeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’ndeki My Misland 1. Etap ve 2. Etap inşaatını tamamlayan ve 2. Etap’taki daire satışlarına devam eden firmanın İncirliova’daki Ütopya Rezidans projesi henüz başlangıç aşamasında büyük ilgi gördü.

Bugün kendi bünyesinde 160’a yakın çalışanı bulunan bir firma haline gelen Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat’ın Kurucusu Salim Subaşı, yaklaşık 30 yıldır inşaat sektörünün içinde olduklarını söylerken, sektörde geçen yıllarını şöyle anlattı:

“1996 yılında kardeşlerimle birlikte Aydın’da Özsubaşı İnşaat’ı kurarak kendi projelerimizi hayata geçirmeye başladık. İlk olarak Denizli Tavas’ta Belediye Toplu Konutları Huzurkent Sitesi, Yarenler ve Yarengöme Yapı Kooperatifi Villa Projeleri, Denizli Tavas Belediyesi Soğuk Hava Deposu, Denizli Tavas Otogarı, Denizli Tavas Polis Lojmanları’nı yaptık. 2002 yılında Denizli’deki işleri tamamlayarak Aydın’a döndük. Didim ve Efeler ilçelerinde çok sayıda konut kazandırdık. 2011 yılında kardeşlerimden ayrılarak oğlum Eyüp Subaşı ile Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat adıyla yeni bir sayfa açtık. Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat’ın ilk prestij projesi Efeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’ndeki My Misland 1. Etap konutları oldu. 48 dairelik birinci etabı 18 ay içinde bitirirken, 128 dairelik My Misland 2. Etap’ı da geçtiğimiz günlerde tamamladık.”

MY MİSLAND 2. ETAP SATIŞLARI SÜRÜYOR

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki My Misland 1. Etap ve 2. Etap’ta 3 yıl gibi kısa bir sürede dairelerin yüzde 75’ini sattıklarını ifade eden Salim Subaşı, “My Misland’da yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları, yürüyüş parkurları, sauna, çocuk oyun parkları ve yeşil alanları bulunuyor. Rezidansa yakın lüks bir site olması, talebi arttırdı. 2012 yılında My Misland projesine başladığımızda site anlamında Adnan Menderes Mahallesi’nin en prestijli projesiydi. My Misland projesinin bölgeye değer katmasıyla diğer firmalar da bu bölgede önemli projelerin çalışmalarına başladı. Bugün belki de Adnan Menderes Mahallesi’nin en değerli bölgesi oldu. My Misland 2. Etap çevre düzenlemesi devam ederken, satışlarımız da devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar 2. Etap’ta kalan daireleri ve İncirliova’daki Özsubaşı Life’daki kalan sınırlı sayıdaki dairelerimizi satmayı planlıyoruz” dedi.

ÜTOPYA REZİDANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İncirliova’daki Ütopya Rezidans projesinin inşaatı yaklaşık iki ay önce başlarken, kısa sürede 30 daire satıldı. Ütopya Rezidans’ın farklı bir proje olduğunu belirten Salim Subaşı, “90 dairelik Ütopya Rezidans, İncirliova’nın en prestijli konut projesi olacak. Otoparklar yer altında olacak. Zemin katta yüzme havuzu, buhar odası, şok odası, hamam, sauna, tv izleme alanı, çocuk ve yetişkin oyun alanları bulunuyor. İncirliova’da son yıllarda yapılan binalar içinde yeşil alanı olan ilk büyük etaplı konut projesi olacak ve İncirliova için birçok ilki kendi içerisinde barındırıyor. ÜTOPYA Rezidans’ın şuanda temelleri atıldı, birinci kata çıkma aşamasındayız. Hızlı bir şekilde Ütopya’yı tamamlayarak, İncirliova’nın ve Aydınlıların hizmetine sunmak istiyoruz. Son iki ay içinde ÜTOPYA Rezidans’tan yaklaşık 30 daire sattık. Ütopya’yı tercih edenler arasında İncirlova’nın yanı sıra Efeler’den de müşterilerimiz var. Dairelerimizin fiyatlarının Efeler’deki rezidans fiyatlarına göre uygun olması talebi de artırıyor” dedi.

Ütopya Rezidans’ın en büyük özelliklerinden biri dairelerin metrekarelerinin büyük olması. 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu Ütopya Rezidans’ın en küçük dairesi 200 metrekarenin üzerinde.

“ARSA PAYLARI YÜKSELİNDE

DAİRE FİYATLARI ARTTI”

Sektörle ilgili değerlendirmede de bulunan Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat Kurucusu Salim Subaşı, son yıllarda özellikle Efeler İlçesi’nde daire fiyatlarının yükselmesinin arsa paylarının yükselmesinden kaynaklandığını söyledi. Subaşı, sektörle ilgili şöyle konuştu:

“2002 yılından önce kaç tane müteahhit batmıştı. O zamanda önemli sayıda daire yapılıyordu, ama banka kredi vermediği için satış çok olmuyordu. 2004’ten sonra satışlar bankaların kredi vermesiyle hızlandı. Ondan sonra Aydın’da bir atılım gerçekleşti. Efeler’de daire fiyatlarının son yıllarda yükselmesinin en önemli sebebi arsa payları. Önceki yıllarda arsa payları yüzde 15, yüzde 20 civarındayken, bugün yüzde 50’lere yaklaştı.

“YENİ ALANLAR İMARA AÇILMALI”

Sektör şuanda iyi. Gerek müteahhitler, gerek esnaf, gerekse vatandaşların bu durumdan memnun olduğunu inşaat sektöründeki satışlar gösteriyor. Aydın Efeler’de imar çok sıkıştı. Eğer yeni alanlar imara açılsaydı, arsa payı oranları bu kadar yükselmezdi. Biz vatandaşların yeni lüks ve rahat yaşam alanına sahip olabilecekleri daireler üretmeye çalışıyoruz.”

EFELER’DE DE REZİDANS YAPACAKLAR

Özsubaşı Gayrimenkul ve İnşaat, Ütopya Rezidans projesinin yanında yine İncirliova’da Şehr-i Arnis Sitesi projesini de hayata geçirecek. Özsubaşı Gayrimenkul, daha sonra Efeler İlçesi’nde de rezidans tarzında olacak 100 dairelik projenin inşaatına başlayacak. Salim Subaşı, bu projelerden sonra da gelecek yılların şartlarına göre Aydın’da yeni projeler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

ÖZSUBAŞI MARKASININ ALTINDA

KALİTE VE GÜVEN VAR

14 yıllık süreçte Aydın’da bine yakın konut üreten Özsubaşı, sektörün zirvesindeki firmalardan biri oldu. Özsubaşı’nın başarı hikayesinden de bahseden Salim Subaşı, “Biz çekirdekten yetişmeyiz. Mimar ve inşaat mühendisi bize proje çizmese bile bina üretebiliriz. Tabi bu kanunen mümkün değil. Çekirdekten geldiğimizden her şeyin kalitesinin ne olduğunu biliriz. İnşaattaki tüm malzemeleri kaliteli kullanmazsanız, bu piyasada isim yapamazsınız. Özsubaşı olarak biz Aydın’da inşaat sektöründe bir marka olduysak, bunun altında kaliteye önem vermemiz ve güvenilir olmamızın yanı sıra yaptığımız işin arkasında durmak, yaşanabilen sıkıntıları en kısa sürede çözmemiz yatıyor. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Biz müşterilerimizi ailemiz gibi görüyoruz. Daireyi satıp sırtımızı dönüp gitmeyiz. Bize en büyük değeri, bizden daire alan müşterilerimiz katıyor. Duydukları memnuniyeti çevreleriyle paylaşmaları güvenimizi artırıyor” diye konuştu.

ÖZSUBAŞI GAYRİMENKUL İNŞAAT’IN REFERANSLARI

Özsubaşı Gayrimenkul İnşaat’ın yaklaşık 20 yıllık süreçteki referans projeleri şöyle:

Efeler İlçesi’nde Özsubaşı Sitesi 48 dairelik 1. Etap, 32 dairelik 2. Etap, 21 dairelik 3. Etap, 21 dairelik 4. Etap, 18 dairelik 5. Etap, Özsubaşı Güzelkonak Evleri 63 dairelik 1. Etap, 44 dairelik 2. Etap, My Misland 48 dairelik 1. Etap ve 128 dairelik 2. Etap projesi, İncirliova’da 27 dairelik Beyaz Saray Sitesi, 41 dairelik Özsubaşı Life Sitesi, Aydın Medline Hastanesi Ek Binası, Didim ve çevresinde 300’e yakın villa ve daire inşaatları, Didim Akbük Kazıklı’da 250 dairelik Mavi Yunus Yapı Kooperatifi ince işleri, Denizli Tavas’ta 560 dairelik Belediye Toplu Konutları Huzurkent Sitesi, Yarenler ve Yarengöme Yapı Kooperatrifi Villa Projeleri, Denizli Tavas’ta Belediye Soğuk Hava Deposu, Otogar, Mezbaha, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası, Polis Lojmanları ve Sağlık Ocağı binası inşaatı.  (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler