Takip Et

/>

SON DAKİKA

Doğal yumurtaya ilgi arttı

29 Haziran 2017, Perşembe 10:27

     


Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Koçabaş, devlet tarafından verilen hibe destekleriyle Ege Bölgesi’nde gezen tavuk yetiştiriciliğinin yıldan yıla arttığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sağlıksız gıda tüketiminin artmasının hastalıkları da beraberinde getirmesi nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu kaydeden Başkan Kocabaş, “Bu nedenle son yıllarda doğal ve geleneksel beslenmeye yönelme oldu. Doğal ve geleneksel beslenme kapsamında da gezen tavuk olarak nitelendirilen köy tavuklarının yumurtalarına gösterilen ilgi arttı. Bu yumurtalar kalite, lezzet ve sağlık açısından tüketicinin ilgisini çekiyor. İlaçların ve antibiyotiklerin bıraktığı kalıcı etkilerinden uzak, kaliteli yemlerle veya yeşillikle beslenen, dört duvar ve kafes içerisinde kalma stresi yaşamayan, yeteri kadar D vitamini alabilen kümes hayvanları, daha güvenilir ve lezzetli gıda sağlıyor'' dedi.

 

“HİBE DESTEKLERİ İLGİYİ ARTIRDI”

Gezen tavukçuluğa ilginin her geçen gün arttığını belirten Kemal Kocabaş, “En büyük ilgi Ege Bölgesi'nde gözükmektedir. Birkaç yıl öncesine kadar gezen tavuk yumurtacılığın toplam yumurta üretimindeki oranı yüzde 10’larda iken günümüzde bu oran yüzde 30'ları bulmuş durumdadır. Bu sektörde devletinde dönemsel olarak verdiği hibeler, köye dönüşü teşvik için gezen tavukçuluğu önemli bir sektör olarak göstermektedir. Kaliteli ve sağlıklı yumurta üretimi yapıldığı sürece ilerleyen dönemler de birlikler aracılığıyla ihracatı gerçekleşebilecektir'' diye konuştu. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler