Takip Et

SON DAKİKA

Madran, turizme açılacak

29 Ocak 2015, Perşembe 14:08

     


Çine Belediyesi tarafından hazırlanan Çine Madran Yaylası Ekoköy Projesi' Madran Dağı eteklerinde yer alan mahallelerde yaşayan halka tanıtıldı.

Proje tanıtımı Kavşit Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede gerçekleştirildi. Tanıtıma Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Ziraat Odası Başkan Adayı Özkan Atıgan, çevre mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı. Proje hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Madran Dağı'nın doğal yapı olarak bu projeye elverişli olduğunu ve bu projeyi gerçekleştirip, turizme açılmasını sağladıklarında çevreye ekonomik olarak güç sağlayacağına dikkat çekti.

Proje hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer şunları söyledi:

"Mahallelerimizin ekonomik açıdan güçlenmesi vatandaşımızın para kazanması amacını güderek, Çine Madran Yaylası Ekoköy Proje'sini hazırladık. Proje gerçekleştirdiğinde Madran Dağı'nı turizme kazandırmış olacağız. Burada kütükten evler yaparak, turistlerin konaklamalarını ve bu bölgeyi daha iyi tanımalarını sağlayacağız. Tabi ki bunlar olurken, bu sayede bölgemize gelen turistlerimize üreticimizin ürettiği ürünlerin satışını da sağlayarak üreticimizin para kazanmasını sağlayacağız. İnsanlar artık sadece gezmek için seyahat etmiyor. İnsanlar iyi yaşamak ve iyi beslenmek için de seyahatler yapıyor. Bu insanları inşa edeceğimiz turizm alanıyla bölgemize çekebiliriz. Ayrıca bölgemizde aromatik ürünler yetiştirerek, bunların pazarını oluşturabiliriz."

Başkan Enver Salih Dinçer, projeyle ilgili önümüzdeki aylarda projenin hayata geçmesi için çalışmaların yavaş yavaş başlayacağını da sözlerine ekledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler