Takip Et

SON DAKİKA

Tariş Söke Pamuk Kooperatifinde Başkan Özer ile devam

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:53

     


Tariş Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nde Başkan İsmail Özer güven tazeledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tariş Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin iki listenin yarıştığı genel kurulunda zafer mevcut başkan İsmail Özer’in oldu.

Söke’de Tariş Pamuk Kooperatifi üyesi üreticiler, genel kurul heyecanı yaşadı.19 Kasım Perşembe günü çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle dün yapılan genel kurulda, Divan Başkanlığını Pamuk Birliği eski başkanlarından M. Beliğ Azbazdar yaptı.

Genel kurula katılma hakkına sahip 907 üyeden 385’nin katıldığı genel kurulda yeni seçilen yönetim daha geniş yetkilerle güçlenerek çıkarken Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, Söke kooperatifi ile ilgili gelişmeler ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.27 gündem maddesinin bulunduğu genel kurulda kooperatif taşınmazları üzerinde inşaatlar yapılması, kooperatif gayri menkullerinin satışı ya da değerlendirilmesinde yönetime tam yetki verildi.

Genel Kurulda alınan bir başka önemli karar da bölgede ihtiyacı hissedilen ticari alanlar için Güllübahçe alım sahasının değerlendirilmesi oldu. Toplantıda ayrıca yönetim kurulunun ayda en fazla 2 kez yapacağı toplantılarda yönetim kurulu başkanına bin 900, yönetim kurulu üyelerine de 800 lira huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.

Genel Kurulda Söke Pamuk Kooperatifinin genel kuruldan daha da güçlenerek çıkarak ortakların arzu ettikleri konuma gelmesi dile getirilirken seçimlerde mevcut başkan İsmail Özer ile eski yöneticilerden Selim Yeter Akıllı’nın listeleri yeni yönetim kurulu ve birlik delegeliği için yarıştı. Yapılan seçimler sonunda 320 oy alan mevcut başkan İsmail Özer, Ömer Yıldız, Fikret Engin, Talip Çalık, Engin Öztürk, İsmail Tanyeri yönetim kurulu asil üyeliklerine, İsmail Şahin, Mesut Üstbaş, Muharrem Kaçar, Erol Ateş, Kenan Işık, Mesut Yeşil yönetim kurulu yedek üyeliklerine seçildiler.

Birlik delegeliğine ise Mehmet Özbaş, Baki Bakanoğlu, M.Ali Kuru, Hacı Sarı, Mesut Üstbaş, İsmail Özer, Durmuş Erin, Nevzat Güngören, Ali Barışık, Hasan Günal, Ömer Yıldız, Mustafa Balıkçı, Kenan Işık ve Ahmet Savran seçildi. Seçimlerde diğer aday Selim Yeter Akıllı’nın listesi ise 62 oy aldı.

Olağan genel kurul sonunda yeniden dört yıllığına göreve seçilen İsmail Özer, yaptığı konuşmada genel kurula katılan tüm ortaklara teşekkür ederek, ”Önümüzde dört yıllık zorlu bir süreç var. Kooperatifimizin ve ortaklarımızın menfaatlerini gözeterek daha çok çalışıp, kooperatifimizi arzu ettiğimiz çıtaya getirmeye çaba sarf edeceğiz” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler