Takip Et

SON DAKİKA

Mısır tarlaları lüks konuta dönüşüyor

28 Ekim 2016, Cuma 08:30

     


Aydın’da, son yıllarda yoğun bir şekilde gündeme gelen kat karşılığı arsa satışı yaygınlaşıyor. Efeler’in Fatih Mahallesi ve Adnan Menderes Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan evlerin yerine yeni lüks apartmanlar yapılıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

EMLAK DEĞERİ YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz yıllarda 7 Eylül Mahallesi’nde yoğunlaşan lüks konut yapımı Fatih Mahallesi’ne kaydı. Yeni konutların yapımı ile birlikte cadde ve sokaklar da genişleyince bölgenin emlak değeri birkaç katına çıktı. Mahallenin şehir merkezine yakınlığı ve arsa fiyatlarının bu bölgede diğer semtlere göre cazip olması, şehirleşmenin çok daha hızlı ilerlemesine yol açtı.

BURADA TARLASI OLAN YAŞADI

Arsasını özel bir inşaat firmasına kat karşılığı sattığını ifade eden mahalle sakini İsmail Gökel, “Bu mahalle geçmiş yıllarda mısır tarlasıydı. Şimdi ise lüks konutlar yükseliyor. Şehirleşme bu taraflara kayınca arsa fiyatları da değerlendi. Bu şekilde çarpık kentleşme sona eriyor. Vatandaşın da geliri artıyor. Üç dönüm araziye 900 bin lira isteyen arkadaşlarımız var. Arsa fiyatları artınca konut fiyatları da yükseliyor. Bu bölgede tarlası olan yaşadı” dedi.

Bazı mahalle sakinleri ise verimli tarım arazilerinin imara açılmasını doğru bulmadıklarını kaydettiler. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler